Горски пожар на остров Тигър в Луизиана е причинил палеж, твърдят служители

...
Определено е, че най-големият горски пожар в историята на щата
Коментари Харесай

Определено е, че най-големият горски пожар в историята на щата Луизиана е причинен от палеж, казаха държавни служители в събота.

Департаментът по земеделие и горско стопанство на Луизиана съобщи в събота, че моли обществеността за помощ за намирането на заподозрян за пожара на остров Тигър. Не бяха предоставени подробности за това как точно е започнал пламъкът според следователите.

Пожарът на остров Тигър, който избухна в района Beauregard Parish в югозападна Луизиана на 22 август, досега е изгорил 48,43 квадратни мили и е повредил или унищожил най-малко 20 домове и постройки. Остава само 50% задържан.

В разгара на пожара той наложи евакуацията на около 1200 души от град Меривил, разположен близо до границата с Тексас. Заповедите за задължителна евакуация бяха отменени по-рано тази седмица. Няма данни за ранени или загинали от пожара.

класифицирани от американския мониторинг на сушата като „изключителна суша“.

„Това е безпрецедентно“, каза пред репортери миналия месец Майк Стрейн, комисар на Министерството на земеделието и горите на Луизиана. „Никога не ни се е налагало да се борим с толкова много пожари едновременно и при тази продължителност.“

Асоциацията на горите в Луизиана предлага награда от 2000 долара за информация, водеща до арест.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР