Определените цени на електроенергията и на топлоенергията от 1 юли

...
Определените цени на електроенергията и на топлоенергията от 1 юли
Коментари Харесай

Как председателят на КЕВР аргументира новите цени на тока

Определените цени на електрическата енергия и на топлоенергията от 1 юли от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) се основават на ясна икономическа логичност. В своите решенияенергийният регулатор се управлява от четири съществени правилото - бистрота, резистентност на решенията, правомерност и правдивост. Това съобщи пред журналисти председателят на КЕВР Иван Иванов след закритото съвещание, което комисията организира тази заран.
 
Той акцентира, че в ценовите си решения регулаторът стриктно ползва закостенял метод за недопускане на внезапни промени и регистрира, от една страна опциите на потребителите, а от друга - нуждата от стабилно развиване на сдруженията в енергийния и газовия бранш.
 
" Сегашният състав на регулатора не позволи внезапни промени в определяните цени и през миналите три години тяхното нарастване беше доста под растежа на междинната, минималната работна заплата и пенсиите, както и под равнището на регистрираната от Национален статистически институт годишна инфлация ", сподели ръководителят на КЕВР.

Иван Иванов увери, че регулаторът и отсега нататък ще употребява всички законови благоприятни условия, за да не допусне внезапни ценови промени за потребителите на електрическа и топлинна сила.

Попитан как ще се отразят новите цени на топлоенергията на сметките на потребителите, Иван Иванов отговори, че топлата вода и топлинната сила се употребяват единствено от 15% от популацията.
 
" В дребните градове и в селата на България хората употребяват за отопление дърва, въглища и електрическа енергия. Затова най-важният индикатор е цената на електрическата сила и се стремим тя да бъде минимално увеличена, но не би трябвало да позволяваме да има тежки финансови усложнения на енергийните сдружения ", разяснява ръководителят на КЕВР.
Решенията на КЕВР за цените в секторите " Електроенергетика " и " Топлоенергетика " от 1 юли 2018 година ще бъдат оповестени на интернет страницата на регулатора.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР