Определението за геноцид трябва да се разшири, за да включи

...
Определението за геноцид трябва да се разшири, за да включи
Коментари Харесай

Ирландия: Блокирането на хуманитарна помощ за Газа е геноцид

Определението за геноцид би трябвало да се разшири, с цел да включи блокирането на филантропична помощ в знаковото дело на Международния углавен съд (МНС) срещу Израел. Това заяви ирландският външен министър Мишел Мартин, представен от " Гардиън ". Той добави, че ирландското държавно управление има намерение да се намеси в делото, заведено от Южна Африка и да настоява, че ограничението на храната и други съществени артикули в Газа може да съставлява желание за осъществяване на геноцид.

" Смятаме, че има съображение, като се има поради по какъв начин се води тази война. Ние ще поканим съда да прегледа въпроса за разширението на метода, по който се дефинира дали е имало геноцид или не, въз основа на това че цялото население е групово осъдено ".

По думите на Мартин има доказателства за явен модел на държание, който е попречил филантропичната помощ и е довел до всеобщо публикувано страдалчество.

" Половината население на Газа е изправено пред апетит, а 100% изпитва продоволствена неустановеност. "

Целта на Дъблин ще бъде да убеди МНС в нуждата да се разширят критериите, по които се определя геноцид.

" На първо място би трябвало да има отговорност за това, което се случи в Газа, на второ - ние желаеме да повлияем на бъдещото водене на войни ".

Според правозащитни организации единствено към една пета от нужните доставки стигат до Газа, защото Израел продължава въздушната и сухопътна атака в анклава след офанзивите на " Хамас " от 7 октомври. 

" Преживявали сме апетит, нашата душeвност схваща какво е това ", разгласи Мартин.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР