Определението, с което съдът е допуснал това претърсване, не подлежи

...
Определението, с което съдът е допуснал това претърсване, не подлежи
Коментари Харесай

Адв. Л. Рангелов: Претърсваните адвокати може да осъдят България в Европейския съд

Определението, с което съдът е позволил това претършуване, не предстои на надзор, на обжалване. И в случай че сътрудниците решат да търсят отбрана в Европейския съд по правата на индивида, то едно такова тяхно деяние ще откри решение в този съд и България може да бъде наказана.
Това съобщи зам.-председателят на Висшия адвокатски съвет юрист Людмил Рангелов, разяснявайки претърсването на адвокатски адвокатски фирми на 19 декември.

Законът не планува специфична отбрана на адвокатските адвокатски фирми. Предвижда отбрана на избрани движимости и документи, които се намират в адвкатската кантора- това са адвокатски бумаги, компютър. В тази част законът не позволява да бъдат копирани, четени, още по-малко изземвани материали, изясни той.

В този случай, определението с което съдът е решил да се извърши претършуване, категорично не разрешава на органите зда изземват тези движимости, които имат характерността, за която загатнах. Но дали това е спазено, не мога да кажа, уточни юристът.

Висшият адвокатски съвет на 21 декември излезе с декларация, задоволително съответна и безапелационна, че в случай че са позволени такива нарушавания на закона за адвокатурата, те са неприемливи. Тази декларация стана мотив за среща във ВКП, на която ние получихме уточнения и документи за събитията, които са наложили такива дейности, уточни още той.

На пръв прочит е неприемливо поемните лица да са там, в случай че са сътрудници на проверяващите, обясни той.

Ние следим процесите към тези дейности. Вчера се получи публично недоволство от сътрудниците, чиито адвокатски фирми са обискирани. Следим тази тематика, тъй като това е светая светих на юриста - това са документи свързани с клиента, приключи адв. Рангелов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР