Определени са местата за разлепване на агитационни материали във Враца.

...
Определени са местата за разлепване на агитационни материали във Враца.
Коментари Харесай

Определиха местата за агитационни материали във Враца

Определени са местата за разлепване на пропагандни материали във Враца. Според заповедта на зам.-кмета Мария Попова по време на акцията за производство на изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври участниците в предизборната акция са длъжни да слагат пропагандни материали - плакати, афиши, обръщения и други, за времето от 27 септември 2019 година до 24.00 часа на 25 октомври 2019 година, на специфични осведомителни табла, ситуирани на избрани места за територията на общината.
Разполагането на транспаранти и билбордове би трябвало да става по категорично позволение от кмета на общината на база подадено заявление (придружено със скица за типа и размера на съоръжението) и заплатена такса, според настоящите наредби на общинския съвет.
Разполагането на шатри да става също по категорично позволение от кмета на база подадено заявление (придружено със скица за типа и размера на съоръжението).
Забранява се потреблението на държавния и общински превоз за предизборна пропаганда, слагането на пропагандни материали тук-там, общинска благосъстоятелност, неупоменати в заповедта, както и унищожаването на пропагандни материали, сложени по открития ред, до края на пропагандната акция.
За слагане на пропагандни материали на здания, витрини и други, които не са общинска благосъстоятелност, е належащо позволение на притежателя или шефа на парцела.
Партиите, обединенията от партии и инициативните комитети се задължават в период до 7 дни след изборния ден да отстранен поставените от тях пропагандни материали.
Нарушителите на актуалната заповед се глобяват за всяко едно нарушаване поотделно. Установяване на нарушаванията по заповедта, съставянето на актове, издаването и обжалването на наказателните постановления да се прави по реда на Закона за административните нарушавания и санкции.
Контролът по осъществяването на заповедта е предоставен на секретаря на община Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР