Определени лица не желаят НЗОК да изпълнява функциите си. Това

...
Определени лица не желаят НЗОК да изпълнява функциите си. Това
Коментари Харесай

НЗОК отговори на Балтов: Определени лица не желаят да изпълняваме функциите си

" Определени лица не желаят НЗОК да извършва функционалностите си. " Това декларират в позиция до медиите от НЗОК. " С удивление разбираме, че проф. Балтов приканва за оставката на шефа на Националната здравноосигурителна каса, тъй като той извършва служебните си отговорности, вменени му от Закона за здравното обезпечаване ", се споделя в известието.

В известието се показват нормативните документи, даващи правно съображение за назначение на инспекции на договорните сътрудници на НЗОК, както и пълномощията на шефа на НЗОК.

" Контролната активност на НЗОК е ориентирана освен към осъществяването на договорите с лечебните заведения, а и към обезпечаване качеството на предоставяната от тях здравна помощ и отбрана на правата и сигурността на здравноосигурените лица ", се споделя в още позицията.

По-рано освободеният от поста шеф на " Пирогов " проф. Асен Балтов съобщи, че се причислява към настояването на БЛС за оставка на шефа на Здравната каса Петко Салчев.

" Болницата постоянно е щяла да получава тези пари. Това е опит някои хора да се потвърдят, че икономисват пари на страната. Този напън е от шефа на Здравната каса Петко Салчев ", безапелационен беше проф. Балтов, обяснявайки за откритите нарушавания при инспекцията на НЗОК.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР