Оправдателна присъда за зъболекаря д-р Валентин Павлов, на чийто стоматологичен

...
Оправдателна присъда за зъболекаря д-р Валентин Павлов, на чийто стоматологичен
Коментари Харесай

Родителите на починалото на зъболекарски стол дете потресени от решението на Калпакчиев

Оправдателна присъда за зъболекаря доктор Валентин Павлов, на чийто стоматологичен стол след обща анестезия умира 14-годишно дете през 2016 година Поради липса на антидот то е издъхнало на път за болничното заведение.

Родителите упрекват медиците, че не са ги предизвестили за рисковете на анестезията и са викнали кола за спешна помощ прекомерно късно.

Бащата на Алекс - Валери Захариев съобщи в утринния блок на bTV, че оправдателната присъда на втора инстанция на зъболекаря е подигравка с паметта на детето.

Д-р Валентин Павлов, който бе народен представител от квотата на Иван Костов бе приет за отговорен на първа инстанция и наказан условно на 3 години. Миналата седмица обаче шефът на грантовия Съюз на съдиите в България Калин Калпакчиев оправда екснародния представител, единствено месец откакто скандализира обществото с решението си да освободи 6,5 години по-рано от пандиза килъра на студента Андрей Монов – Джок Полфрийман.

Калпакчиев в спор на ползи и по делото за депутата на Костов, обвиняем за гибелта на 14-годишно момче

„ Хвърля се прахуляк в очите, че в България има някакво правораздаване. Ще апелираме пред висш съд тези присъди и ще продължим да настояваме за оптимално строги присъди за тези хора”, съобщи още той.

Захариев разясни, че за анестезиолога доктор Филипова и шефа на клиниката Павлова – присъдите са понижени от 3 на една година условно с възобновяване на правата за упражняване.

Според бащата анестезиологът е признал в съда, че е разпознала признаците на малигнена хипертермия, само че е чакала нареждането на доктора, с цел да извика кола за спешна помощ, знаела е, че единствено атидот може да помогне.

Почерненото семейство към този момент близо 3 години търси правдивост за гибелта на 14-годишният си наследник. Юни 2016 година. Д-р Валентин Павлов оперира 14-годишния Алекс под цялостна анестезия в своята стоматологичната клиника.

Той обаче не осведоми родителите за рисковете от интервенцията. След слагане на упойката детето умира.

Майката на детето Албена Захариева изясни, че не са й били разяснени рисковете от общата анестезия, а единствено са й споделили, че по този начин синът й ще бъде по-спокоен по време на интервенцията.

Не били направени и никакви проучвания, докторът добавил, че момчето би трябвало да е крепко, споделя още почернената майка.

Според нея цялата виновност и отговорност носи доктор Павлов.

Той управлява целия екип, той взема решение, добави Захариева.

Родителите ще желаят оптимални санкции за екипа. А за оправдателната присъда на доктор Павлов нямат пояснение, тъй като показват, че даже е имало още един сходен случай на техния, само че детето е откарано бързо до болничното заведение и в този момент е живо.

Не могат да ни убедят че и за нашето дете не е имало късмет, обявиха почернените родители. Още две каузи текат в прокуратурата и Софийски градски съд против Валентин Павлов за сходни случаи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР