Оправданието на Кремъл за нахлуването в Украйна е лъжа“, каза

...
Оправданието на Кремъл за нахлуването в Украйна е лъжа“, каза
Коментари Харесай

Избягал руски парашутист се разкая публично: Мъча се да разбера Путин, всичко е една лъжа

Оправданието на Кремъл за нахлуването в Украйна " е неистина “, сподели пред Си Ен Ен (CNN) съветски парашутист, който преди този момент обществено осъди войната на страната си в Украйна, съобщи американският новинарски тв канал, представен от ClubZ.

Преди две седмици Павел Филатиев се разгласи срещу спора в дълго удостоверение от 141 страници, оповестено на страницата му в обществената медия VKontakte, след което избяга от Русия. Той е първият настоящ съветски боен, който обществено подлага на критика нахлуването в Украйна и напуща страната.

В изявление за Си Ен Ен той сподели, че сътрудниците му са изтощени, гладни и разочаровани - и че военните старания на Кремъл " унищожават почтени ".

" Разбрахме, че сме въвлечени в сериозен спор, в който просто унищожаваме градове и в действителност не освобождаваме никого “, сподели Филатиев.

Телевизията не разкри мястото на изявлението поради сигурността на интервюирания.

" Мнозина схванаха, че не виждаме повода, която нашето държавно управление се пробва да ни изясни. Че всичко това е неистина “, сподели той. 

" Ние просто убивахме почтени. Този факт повлия извънредно доста на бойния ни дух. Това чувство, че не вършим нищо положително. “

Филатиев е служил в съветския 56-ти въздушнодесантен полк.

33-годишният парашутист каза пред Си Ен Ен, че " корупцията “ и репресиите са необятно публикувани в родината му и сподели, че неговата част – която е било базирана в Крим и изпратена в Украйна, навлизайки в Херсон при започване на спора – е била зле оборудвана и не е получила доста пояснения за задачата на нахлуването на Русия.

Според Филатиев бойците и техните командири не са знаели какво се чака да вършат в Украйна. Той добави, че те скоро са се разочаровали от претекстовете на държавното управление за нахлуването му, откакто пристигнали в Херсон и се сблъскали със съпротивата на локалните поданици, които не желаят да бъдат " освободени “.

Полкът на Филатиев е взел участие в напъните за превземане на черноморския град Николаев. Той бил евакуиран от фронтовата линия заради раняване.

Войникът сподели пред Cи Ен Ен, че на съветската войска липсва главно оборудване като например дронове и други типове безпилотни летателни апарати.

" Нашите казарми са на към 100 години и не могат да поберат всички наши военнослужещи... всичките ни оръжия са от времето на войната в Афганистан “, сподели той.

" Няколко дни откакто обкръжихме Херсон, доста от нас нямаха храна, вода или спални чували “, добави. 

" Тъй като беше доста студено през нощта, даже не можехме да спим. Намирахме някой отпадък, някой парцал, единствено да се завием, с цел да се стоплим. “

Превземането на Херсон беше значим ранен боен триумф за Русия, отбелязва Си Ен Ен. Украйна в този момент се бори да си върне града. Бойните дейности от ден на ден се изместват в южната част на страната.

Филатиев сподели, че се мъчи да разбере виждането на съветския президент Владимир Путин, който стартира нахлуването в Украйна преди съвсем шест месеца и видя войските си затънали в тежък, скъпоструващ спор.

" Сега, когато съм се върнал оттова и без оръжиe, мисля, че това е най-лошото и най-глупавото нещо, което нашето държавно управление можеше да направи “, сподели той.

" Не знам накъде ни води държавното управление. Каква е идната стъпка? Ядрена война? "

" Виждам какво се случва с моята страна и съм ужасяващ. Всичко е унищожено, покварено ", сподели той пред Cи Ен Ен.  " Единствените закони, които действат добре, са репресивните. "

Филатиев е избягал от Русия, откакто е дал няколко първични изявленията за медиите. Той допуска, че Кремъл може да отмъсти за обществената му позиция.

" Или ще ме вкарат в пандиза... или просто ще ме накарат да млъкна, като ме унищожават. Имаше доста такива случаи в предишното ", сподели той пред американската телевизия.  " Не виждам различен излаз. Ако се случи, ще се случи. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР