Оправдаха Венцислав Ангелов, по прякор Чикагото, по обвиненията за хулиганство

...
Оправдаха Венцислав Ангелов, по прякор Чикагото, по обвиненията за хулиганство
Коментари Харесай

Оправдаха Венцислав Ангелов-Чикагото за закана за убийство на лекар

Оправдаха Венцислав Ангелов, по прякор Чикагото, по обвиняванията за безчинство и закана за ликвидиране на доктор, предава. (Видеото е архивно.)

Припомняме, че през 2023 година Русенският областен съд постанови една година и половина затвор при непоколебим режим за безчинство и закана за ликвидиране. На 17 януари 2022 година Ангелов атакува персонален доктор в русенското Ново село и се опита да го удуши. Причина за експанзията към медика била гибелта на негов пациент, който той бил задължил да се имунизира против COVID-19. През цялото време на разногласието и битката сред двамата, Венцислав Ангелов-Чикагото снима с телефон.



Съдебният състав на Върховен касационен съд приема митинга за безпочвен. За цялостния надзор на първоинстанционната присъда е извършено в допълнение правосъдно разследване, в границите на което са тествани към този момент събраните доказателства, като с най-голяма значителност измежду тях съдът е счел новоизвършеното предявяване, оглед и техническо експертно проучване на видеозапис от 17 януари 2022 година



Изяснената и възприета от окръжния съд по делото фактология не може да се одобри за резултат от непълна или превратна оценка на събраните доказателства, заради което и касационната инстанция приема за неоснователни поддържаните доводи за съществуването на позволено нарушаване на процесуалните правила в тази тенденция.



По отношение на доводите за нарушаване на закона в претекстовете на Върховен касационен съд се отбелязва, че съгласно обвинителната теза хулиганската демонстрация на подсъдимия се свежда до крясъци, отправени обиди и закани.

 „ В резюме и в отговор на доводите в митинга за неприемливото държание и посягане по отношение на доктор, следва категорично да се означи, че фактически държанието на подсъдимия е укоримо и непозволено, само че е неприемливо правната му оценка като закана с ликвидиране, а също и като безчинство в обрисуваната му от обвиняването съответна предприемчивост, установяваща се осъществена в границите на признатата по делото фактология. Отделен е въпросът до каква степен е осъществено друго по-леконаказуемо закононарушение, само че същият не е подложен в митинга, а и разискването му е безпредметно при неналичието на процесуално легитимирана по делото страна да изиска това, както вярно е отбелязал и въззивният съд “, установяват висшите съдии.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР