Оправдаха се прогнозите за много силен вятър и топло за

...
Оправдаха се прогнозите за много силен вятър и топло за
Коментари Харесай

До 20 градуса ще стигнат температурите и в неделя

Оправдаха се прогнозите за доста мощен вятър и топло за сезона време през днешния ден.

Почти 100 км/ч доближиха поривите във Враца, а температурите - 20° в Ахтопол, 19° в Русе, Ловеч и Плевен, 16° в София и в това време едвам към 5°-6° в местата с трайни мъгли.

През нощта ще остане доста прохладно. Облачността ще се усили, само че превалявания се чакат основно в Южна и Източна България. Сутринта още веднъж в доста региони ще има мъгли, минималните температури ще са сред 1° и 12°.

В доста необятни граници ще бъдат оптималните температури и на следващия ден, още веднъж сред 5° и 20°. Ще продължи да духа сдържан и мощен югозападен вятър. Облачността краткотрайно ще се раздра, само че в края на деня още веднъж ще стартират превалявания, към момента от дъжд.

И в планините остава доста прохладно със мощен и плевел югозападен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 3 до 16 градуса. Там ще се задържи по-често облачно, по високите елементи – и мъгливо, а на обособени места, основно в Рила и Пирин ще превали дъжд, над 2000 метра - сняг.

С превалявания ще бъде и на следващия ден в по-голямата част от Европа. В Западна и Централна Европа захлаждането ще продължи и на доста места ще има превалявания и от сняг. Сняг ще продължи да вали и в северната половина от Пиренеите, а на Апенините преваляванията ще са от дъжд.

Проливни превалявания се чакат и на следващия ден по западното крайбрежие на Балканите, само че температурите на полуострова ще са все по този начин по-високи от нормалните за сезона.

У нас, в понеделник ще стартира захлаждане. Ще продължи да вали дъжд, само че през нощта против вторник границата сред сняг и дъжд ще се спусне доста ниско, а във вторник сняг се чака и в равнинните елементи от страната, в това число и в София. По планинските проходи ще има условия за преспи и навявания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР