Оправдаха се предупрежденията за значителни валежи и силни гръмотевични бури

...
Оправдаха се предупрежденията за значителни валежи и силни гръмотевични бури
Коментари Харесай

Почти без валежи днес, температурите ще са между 23° и 28°

Оправдаха се предизвестията за обилни превалявания и мощни гръмотевични стихии през вчерашния ден. На картата са запечатани падналите мълнии по часове. Най-големи са количествата, измерени в региона на София – от 24 литра на кв. метър в квартал " Младост " до 35 литра на кв. метър във Владая.

Днес валежи ще има единствено на обособени места в западната половина от страната. Вятърът ще бъде от запад-югозапад, към този момент слаб до сдържан, а оптималните температури - сред 23° и 28°.

Утре ще продължи да духа слаб до сдържан югозападен вятър и още малко ще се затопли. Максималните температури ще бъдат сред 24° и 29°, в София - към 23°. Облачността над страната ще е променлива и единствено на изолирани места основно в планинските региони ще превали.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево, само че все по този начин прохладно. Вълнението на морето ще отслабва, а температурата на морската вода е от 16° до 20°.

В планините ще бъде с променлива, постоянно забележителна облачност, тук-там с валежи. Ще духа мощен югозападен вятър.

Затопляне се чака на следващия ден и на Балканите, само че по западното крайбрежие на полуострова и в северозападните региони ще има региони с проливни превалявания от дъжд, съпроводени от гръмотевици. Възможни са и градушки.

Ще вали и на доста места в Европа. Причината – просторен циклон, който дефинира времето в по-голямата част от континента. По-значителни ще бъдат преваляванията в Южна Франция и в Италия. Ще продължи захлаждането на Пиренеите.

До събота оптималните температурите у нас ще се покачват. Ще доминира слънчево време. Валежи ще има в края на съботния ден, първо в западните региони, а през нощта против неделя – в цялата страна. Има нараснала възможност за местни обилни количества, гръмотевични стихии и градушки. Ще стартира намаляване на температурите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР