Оправдаха се очакванията за поройни валежи на много места в

...
Оправдаха се очакванията за поройни валежи на много места в
Коментари Харесай

Остават условията за градушки и локални бури

Оправдаха се упованията за поройни превалявания на доста места в страната тази нощ. Най-голямо количество е регистрирано в Силистра - 17 л/кв.м.



Продължава да е в действие предизвестието от Първа степен - код жълто за проливни превалявания и мощни гръмотевични стихии в доста региони, най-вече в Централна и Източна България. Остават изискванията и за градушки. Над Западна България ще e най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат в необятни граници - от 27°-28° в североизточните региони до 37° в крайните югозападни.

През нощта над по-голямата част от страната ще е най-вече ясно. В източните региони обаче остават изискванията за местни гръмотевични стихии. Утре ще доминира слънчево време. Главно над Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Ще духа слаб до сдържан вятър от североизток, в Северозападна България - от северозапад. Максималните температури ще са от 26-27° в Източна България до 36-37° тук-там в ниските елементи на Западна.

Слънчево ще е времето и по Черноморието, само че ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места основно в северните региони ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Ще духа слаб североизточен вятър. Максимални температури ще са сред 25° и 28°. Температурата на морската вода е 23-25°. Вълнението на морето ще е едва.

И в планините ще доминира слънчево време. Над масивите от Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевична активност. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 19 градуса на Алеко до 30 в Банско.

Повишение на температурите се чака във вторник, само че на изолирани места в следобедните часове ще превали и прегърми. В сряда покачването на температурите ще продължи и преобладаващите оптимални стойности ще са сред 34° и 39°. В четвъртък ще стартира захлаждане, а в доста региони от страната се чакат превалявания, тук-там интензивни и съпроводени от гръмотевици.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР