Опра Уинфри и Дуейн Джонсън откриват Народен фонд на Мауи за подпомагане на жертвите на горски пожари

...
Опра Уинфри и актьорът Дуейн Джонсън обявиха създаването на Народен
Коментари Харесай

Опра Уинфри и актьорът Дуейн Джонсън обявиха създаването на Народен фонд на Мауи, инициатива за помощ, насочена към подпомагане на засегнатите от последните опустошителни горски пожари на Хавайския остров.

„Всеки долар, който изпратите, ще отиде в сметка, която отива директно при хората“, каза Уинфри.

Потвърденият брой на загиналите дължим броят на пожарите достигна 115 към сряда и неизвестен брой хора все още са в неизвестност три седмици след като пожар изравни историческия град Мауи Лахайна.

„Просто като знам всичко, което се е случило, знаейки травмата това се е случило и знаейки, че възстановяването ще отнеме много време – вероятно ще стане малко по-лошо, преди да се подобри. Но ние сме тук, правим каквото можем“, каза Джонсън.

Фондът започва с първоначална вноска от $10 милиона от Уинфри и Джонсън. Те призовават обществеността да допринесе за фондовете, които имат за цел да предоставят пряка финансова помощ на лица и семейства, които са били разселени и засегнати от пожарите.

Народният фонд на Мауи планира да даде на засегнатите жители на възраст 18 и повече години в районите Lahaina и Kula $1200 на месец в подкрепа на възстановяването им.

Хората, които се интересуват да допринесат за каузата, могат да посетят PeoplesFundofMaui.org. Фондът е сертифициран фонд за благотворителни услуги 501(c)3, който гарантира, че всички приходи ще бъдат в пряка полза за тези, които са пострадали поради горските пожари.

Уинфри е дългогодишен жител на Мауи, а Джонсън, който е от самоански произход, е живял на Хаваите през част от детството си.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР