Опознай България с електромобил има за цел да ви заведе

...
Опознай България с електромобил има за цел да ви заведе
Коментари Харесай

CarMarket.bg стартира проект с убеждението, че електромобилът има бъдеще в България

„ Опознай България с електрически автомобил ” има за цел да ви заведе до някои от не толкоз всеобщите забележителности в страната ни, като пътуването до такава степен и назад дава опция за един роман за електрическата подвижност без ограничавания.

От „ бъдещето е на EV ” до забулена в политика неизясненост, от която ДВГ още веднъж изплува на напред във времето. Такава най-грубо е ситуацията, в която CarMarket.bg започва през миналия месец плана си „ Опознай България с електрически автомобил ”.

Само преди две години бе безусловно несъмнено, че бъдещето е електрическо. Поне това бяха политическите поръчки. Но те бързо се трансформираха, към този момент се работи съществено за анулация на гласуваната в Европейски Съюз възбрана за продажба на нови коли с ДВГ през 2035 година За пръв път от много време политици и производители приказват в унисон, което дава мотив да се мисли, че ще има смяна в тази посока.

Но това в никой случай не значи, че електрическите коли ще изчезнат, даже в противен случай, ще усилят своя дял. Да, няма да стане толкоз бързо, няма да стане посредством принудително налагане, само че тази технология се развива с големи темпове и в нея са вложени стотици милиарди.


Анализ на Bloomberg Green също дава мотив на екипа на профилирания авто уебсайт да имаме вяра, че занапред електрическата подвижност ще се усъвършенства. В 31 страни процентът на ЕV от общия дял продажби към този момент е над 5, а това се счита за прага, след който следва бурно ускорение на електрическата подвижност.

Същият разбор показва като образец цветните тв приемници в Съединени американски щати, които дълго време остават неразбираеми като технология за янките, само че след спада на цените и увеличение на предлагането на стратегии, единствено за няколко години в страната всички семейства стартират да гледат „ Джетсънс ” в цветовете на дъгата.

У нас на електрическите коли се гледа с съмнение, най-меко казано. Затова CarMarket.bg се пробва да разсее някои легенди и митове, витаещи към технологията и зарядната инфраструктура.


Първа реализация на плана „ Опознай България с електрически автомобил “ бе с Nissan. Марката разгласи проекта си The Arc, съгласно който до 2027 година ще показа 6 нови електрически модела, като 40% от общите продажби ще са на електрически модели. В момента Nissan разполага единствено с Ariya, един от най-новите електрически автомобили на родния пазар.

Почти незабавно същото доверие на екипа гласоподава и родният представител на марката Volvo. Шведите са едни от дребното компании, които не поправят първичните си проекти. През 2021 година те обявиха: в края на десетилетието ще продаваме единствено електрически автомобили. Първата стъпка в тази посока направиха с съществено новия Volvo EX30, в който напоително CarMarket.bg споделя в 33-минутно видео. Доста, само че и новостите в този супер новаторски за марка и промишлеността модел са пъклен доста.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР