Опозицията в Република Северна Македония в лицето на партия ВМРО-ДПМНЕ

...
Опозицията в Република Северна Македония в лицето на партия ВМРО-ДПМНЕ
Коментари Харесай

РСМ за френското предложение: След като България каже своята позиция, тогава и ние ще кажем нашата

Опозицията в Република Северна Македония в лицето на партия ВМРО-ДПМНЕ провежда довечера в Скопие митинг пред постройката на държавното управление с искане за предварителни избори.

От държавното управление в Скопие пък споделят, че ще изложат позицията си по френското предложение за повдигане на българското несъгласие, откакто стане ясна единната позиция на европейските водачи, съобщи БНР.

Нямаме публично отправено предложение, съобщи външният министър на РСМ Буяр Османи и посочи, че той има достъп до документа с френското предложение и сега се прави разбор:

" Не желая с нашите позиции да се злоупотребява нито в дебата в София, нито да се покажем с позициите си в този момент, без да знаем какви ще бъдат позициите на всяка една от страните членки.

Така е направена преценка, че би трябвало да работим със страните членки в този момент, само че ще дадем позицията си, откакто чуем всички за текста и откакто анализът завърши ".

Едва откакто България каже своята позиция, тогава и ние ще кажем нашата, сподели още Буяр Османи.

Твърде доста е! - това е мотото на митинга, проведен от ВМРО-ДПМНЕ довечера. Вчера водачът Християн Мицкоски съобщи, че в случай че Скопие одобри българските претенции това значи асимилация и добави, че е по-добре Република Северна Македония да не влиза изобщо в Европейския съюз.

Премиерът Димитър Ковачевски пък провежда среща на съдружните сътрудници, на която ще се препотвърди позицията да осъществяване на постоянни избори през 2022 година дружно с вота за президент на страната.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР