Опозицията в партията имаше за цел сближаване с ГЕРБ. След

...
Опозицията в партията имаше за цел сближаване с ГЕРБ. След
Коментари Харесай

Лечева: Опозицията в БСП имаше за цел сближаване с ГЕРБ

Опозицията в партията имаше за цел доближаване с ГЕРБ. След вчерашния конгрес се поохладиха пристрастеностите. Това беше един самобитен избор на доверие към линията на партията, към политиката, която води Корнелия Нинова. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия депутатът от Българска социалистическа партия Весела Лечева.
Чу се гласът на общинските и регионалните организациии на Българска социалистическа партия, чу се техният апел Нинова да отдръпна своята оставка. Беше регистрирано, че се са направени крачки напред, че не са изгубени позиции, регистрирана беше и успеха на президентските избори, съобщи Лечева.

Подходът с подаването на оставката беше заслужен и почтен. Организациите на Българска социалистическа партия оцениха този метод, само че споделиха, че сега не е нужно Нинова да подава оставка. Тя получи едно голямо доверие от членовете и симпатизантите на Българска социалистическа партия. Донякъде подаването на оставка беше прочувствен жест за вдишване на политическа отговорност след изгубените избори. Никъде в диалозите с организациите обаче нямаше искане за подаване на оставка. Тези резултати са една доста добра основа за локалните избори. Очертаха се главните линии за какво загубихме – големият медиен и финансов запас, който беше изправен против нас, разяснява социалистката.

Тя разяснява и апела на водача на Българска социалистическа партия да се " затворят портфейлите ". По думите на Лечева опозицията в партията е имала за цел доближаване с ГЕРБ. През дейностите на някои от членовете на Националния съвет прозираше пресъздаването на едно ескалиращо напрежение, което отсъства в структурите на партията. Целта беше да се " махне главата " на Нинова и в утрешния ден, в комфортен миг, да се прегърнат с властта с една единствена теза - че в случай че не сме във властта партията изчезва, че единственият лост, който може да ни помогне партията да не изчезне, е прегръдка с властта. Дори това да е била задачата им, може би, най-честно ще бъде, в случай че показват тяхното предпочитание за коалиция с властта пред членовете на Националния съвет, съобщи Лечева.

Гласуването сподели, че Нинова има голяма поддръжка и единствено една дребна част от партията има разнообразни други полезности и упоритости. Тази част съставлява някогашния хайлайф на партията и дръзвам на настоявам, че в последна сметка е реалност, че Нинова стартира този мандат от сериозно ниски позиции на изгубено доверие точно въз основата на тези подмолни сделки. Нека да припомня тежкото завещание, което остави държавното управление на Орешарски. С това тежко завещание доста мъчно се печели доверие, сподели още Весела Лечева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР