Опозицията призова британският премиер Борис Джонсън да подаде оставка, след

...
Опозицията призова британският премиер Борис Джонсън да подаде оставка, след
Коментари Харесай

Скотланд Ярд започна разследване заради партитата на Борис Джонсън

Опозицията прикани английският министър председател Борис Джонсън да подаде оставка, откакто в пресата изтече информация за многочислени празненства на Даунин стрийт по време на карантината.

Полицията оповестява, че в този момент ще проверява дали празненствата в държавната резиденция на Даунинг стрийт по време на заключването във Англия са нарушили разпоредбите за COVID-19.



Това беше доказано от Кресида Дик, комисар на столичната полиция.

Партитата, които раздрусаха консервативното държавно управление на министър-председателя Борис Джонсън и провокираха апели за неговата оставка, към този момент се проверяват от висшия държавен чиновник Сю Грей, която се чака да разгласява отчета в края на месеца.

" Мога да потвърдя, че сега се проверяват редица събития, които са се случили на Даунинг стрийт и Уайтхол през последните две години по отношение на евентуални нарушавания на наредбите на COVID-19 ", съобщи тя пред комисията по полиция и престъпност на Лондонското заседание.

Разследването не значи, че " закрепени наказателни вести " ще бъдат издавани във всеки случай и на всяко забъркано лице. Тя съобщи, че силите на реда са се пробвали да възприемат " симетричен метод " към обвиняванията.

Решението за следствие пристигна, откакто от кабинета предоставиха на полицията констатациите от своето следствие.

Тази заран столичната полиция изпрати писмо до кабинета с публично искане тя да даде цялата съответстваща информация, събрана от нейното следствие във връзка със събитията на въпросните дати, с цел да поддържа полицейските следствия, се споделя в изказване на полицията.

В пресата се появиха редица разкрития, в които се разказват събирания на чиновници на Джонсън, които наподобява са нарушили рестриктивните мерки за затваряне на пространствата, когато са се провеждали.

Според най-новото изказване по време на първото блокиране на COVID-19 на Даунинг стрийт е било проведено празненство за рождения ден на Джонсън. По това време рестриктивните мерки са разрешавали събирания единствено до шест души, а събиранията на закрито са били неразрешени.

На 12 януари министър-председателят се извини за хипотетичните събирания, само че продължи да пази дейностите си, заявявайки, че съгласно него градинското празненство на 20 май е било работно събитие.

Дни по-късно Джонсън съобщи, че никой не му е споделил, че събирането на 20 май е в прорез с разпоредбите на COVID-19.

Партиите накараха опозиционните депутати да призоват Джонсън да подаде оставка, като някои от тях нарекоха отбраната на министър-председателя " нелепа ".

" Първо той твърдеше, че не е имало празненства, след това, че не е участвал, след това призна, че е бил на тях, само че не е знаел, че това е празненство, а след това - последното тъпо опрощение: Никой не ми сподели. Никой не сподели на министър-председателя, че нарушава личните си правила. Абсолютно тъпо ", съобщи Йън Блекфорд - водач на Шотландската национална партия.

Призиви за отдръпване се чуват и от членове на личната партия на Джонсън.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР