Опозицията изложи лъжливи аргументи и се провали. С тези думи

...
Опозицията изложи лъжливи аргументи и се провали. С тези думи
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Опозицията изложи лъжливи аргументи и се провали

Опозицията изложи лъжливи причини и се провали. С тези думи министър председателят Николай Денков заключи дебатите по вота на съмнение, пожелан от " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " ИТН ".

 

" Опозицията изиска избор на съмнение поради неуспех в енергетиката, само че единственият неуспех е в опитите й да излъже народа, че идва някакъв енергиен апокалипсис. Ще ви отчайвам, енергиен апокалипсис няма и няма да има. Опозицията се провали, тъй като всички изложени " причини " нямат общо с истината ", сподели той.

 

Денков подсети, че " държавното управление и Брюксел не затварят въглищни централи ", а това става под натиска на пазара, тъй като с навлизането на нови технологии производството става по-евтино. Увери, че базовите мощности ще бъдат подкрепени от страната десетилетия напред, а към този момент се работи интензивно по внедряването на нови мощности: 2 нови блока в АЕЦ " Козлодуй " по 1000 мегавата, нова ПАВЕЦ с доста по-голям потенциал от ПАВЕЦ " Чаира ", уголемява се газохранилището в Чирен.

 

До 2040 година се планува растеж на конфигурираните мощности от 13 хиляди до 30 хиляди мегавата, т.е. 2.5 пъти, сподели Денков и за съпоставяне даде образец с потреблението в най-студените зимни дни, което не надвишава 8 хиляди мегавата.

 

Премиерът добави, че освен няма заплаха да бъдат затворени мощности, нужни за естественото действие на енергийната система, само че България има късмет да остане експортьор. Това обаче може да стане единствено в случай че промени софтуерно мощностите си, както вършат прилежащите страни. Ако не го създадем, тогава ще има импорт на електрическа сила, обърна се той към представителите на опозицията, които обрисуваха такава вероятност пред страната.

 

" Плановете (за обективен преход - бел. ред.) не затварят централите. Те оказват помощ на районите да извършат неизбежния преход към нови технологии. Ние ще работим да подпомогнем хората и бизнеса макар лъжите, които опозицията употребява, с цел да ги заблуждава. И хората ще ни схванат и ще ни повярват ", сподели Денков.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР