Опозицията и този път се опита да използва скандала с

...
Опозицията и този път се опита да използва скандала с
Коментари Харесай

Каракачанов: Борисов е ядосан, сделката с ЧЕЗ не може да се развали, но за да си вържем гащите трябва...

" Опозицията и този път се опита да употребява абсурда с ЧЕЗ, за който държавното управление няма никаква виновност. Премиерът е сърдит с съображение, той през вчерашния ден беседва пред мен с чешкия си сътрудник с молба за информация, която след това оповести ". Това съобщи в ефира на Нова тв вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.

" В края на краищата всички знаят, в това число и Българска социалистическа партия, че този проблем се случва поради дупки в закона за енергетиката . Проблемът е че при продажбата на сходно значимо сдружение, българската страна няма никакви механизми да се намесва.

За страдание на българина акъла постоянно идва на другия ден, в съответния образец пропускът е в законодателството. Възложил съм на моя сътрудник Искрен Веселинов да създаде текстове в закона за енергетиката, в които да дадем права на КЕВР да ревизира авансово и по време на самата процедура сходни съмнителни покупко-продажби ", безапелационен е Каракачанов.

" Много хора считат, че КЕВР може да скапе договорката за ЧЕЗ, не не може, би трябвало да го кажем ясно . Проблемът е можеш ли да управляваш енергосистемата на 40% от България и по тази причина би трябвало да се направи незабавно смяна в закона.

На един човек му проличава по кое време е прям, познавам Борисов от времето, когато беше основен секретар на Министерство на вътрешните работи ", добави министърът на защитата.

" Всеки дава хрумвания, единствено че от мерака до действителността има едно разстояние, което се назовава финансови благоприятни условия. Искам страната да си управлява нещата и да не разрешава сходни неща да се случват.

В рамките на една седмица могат да бъдат поправките в енергетиката, които ние предлагаме. Теменужка Петкова подаде оставка и в този момент всички я изкарват отговорна, а тя по закон няма пълномощия. Мен не ме подозирайте в благосклонности към ЧЕЗ. За да си вържем гащите, дайте да си променим закона за енергетиката, тъй като можем да дадем власт на КЕВР, заключи Красимир Каракачанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР