Опозицията и председателят на парламента Никола Минчев отново влязоха в

...
Опозицията и председателят на парламента Никола Минчев отново влязоха в
Коментари Харесай

Опозицията иска изслушване на Генчовска, обвини Минчев, че чете правилника като настолна книга

Опозицията и ръководителят на Народното събрание Никола Минчев още веднъж влязоха в спор. Той съобщи, че не може да включи като точка в дневния ред меморандума за 1 милиарда $. Минчев се аргументира, че Законопроектът за одобрение на Писмо за оферта и приемане BU-B-UCH Радио-комуникационно съоръжение (Letter of Offer and Acceptance (LOA) BU-B-UCH Radio Communications Equipment) към този момент е бил импортиран в пленарната зала.

Александър Ненков от ГЕРБ-СДС установи, че правилникът към този момент нямал изключително значение и се чете от ръководителя като " настолна книга ".

Даниел Митов пък добави, че от групата упорстват да бъде изслушана външната министърка Теодора Генчовска, като добави, че тя би трябвало да се яви пред народните представители поради информацията, че кабинетът е давал обещания на РСМ за участие в Европейски Съюз. Депутатите в последна сметка одобриха предлагането.

Хамид Хамид от Движение за права и свободи употребява случая, с цел да призове сътрудниците си вътрешният министър Бойко Рашков да дава отговор на въпроси не в петък, а в четвъртък. Той добави, че на председателски съвет още веднъж са оставили Рашков като финален в постоянния петъчен парламентарен надзор. Искането му обаче не беше подкрепено.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР