Опозиционният руски вестник Новая газета обяви спирането си както в

...
Опозиционният руски вестник Новая газета обяви спирането си както в
Коментари Харесай

Опозиционен руски вестник спира работа до приключване на кофликта в Украйна

Опозиционният съветски вестник " Новая газета " разгласи прекъсването си както в онлайн формат, по този начин и на книжен притежател - " до края на " специфичната интервенция на територията на Украйна ". Днес съветският медиен регулатор " Роскомнадзор " насочи второ предизвестие към изданието за споменаване на непознат сътрудник без маркировка за подобен, написа съветският вестник " Комерсант ".

" Получихме ново предизвестие от " Роскомнадзор ". След него стопираме издаването на вестника както онлайн, по този начин и на книжен притежател - " до привършване на " специфичната интервенция на територията на Украйна ", " се споделя в изказване на " Новая газета ".

Днес, 28 март, Роскомнадзор разгласи, че е отправил второ документално предизвестие до редакцията и учредителя на " Новая газета " за споменаване на немаркирана организация с нестопанска цел - непознат сътрудник.

На 22 март Роскомнадзор издаде първото предизвестие на " Новая газета " за нарушение на закона за задграничните сътрудници. Според закона две писмени предизвестия за една календарна година могат да станат съображение за иск в съда за преустановяване на удостоверението за регистрация на медия.

Т. нар, съветска " специфична военна интервенция в Украйна " стартира на 24 февруари. След това медиите в Русия започнаха да биват блокирани за разпространяване на " погрешна информация за дейностите на съветските военни. " Сред тях бяха телевизионният канал " Дожд " (признат за непознат агент), изданието " Медуза " (признат за непознат агент), радиостанцията " Ехо Москвы " и други
 Денацификация по съветски за Алексей Венедиктов
Денацификация по съветски за Алексей Венедиктов

Главата на прасе е беше оставена пред вратата на основния редактор на московското радио " Ехото на Москва "

Путин би трябвало да бъде спрян - той атакува суверенна страна, убива личния си народ. от радио " Ехото на Москва ", което беше закрито от съветските управляващи.

В Русия е в действие закона, който задължава организациите, оповестени за задгранични сътрудници, да бъдат обозначавани като такива в скоби след името на организацията, както е направено нагоре от " Комерсант ". За задгранични сътрудници са оповестени съвсем всички несистемни опоиционни медии и неправитествени организаци, множеството от които поддържат Алексей Навални.

Нобеловата премия за мир за 2021 година беше присъдена на основния редактор на самостоятелния съветски вестник " Новая газета " Дмитрий Муратов и филипинската журналистка Мария Реса , оповестиха от Нобеловския комитет.

В речта при приемането на премията в Осло на 11 декември Дмитрий Муратов съобщи, че и че въоръжен спор с Украйна може да се окаже напълно действителен, заяви VoA.

Тогава той уточни, че в Русия е признато да се мисли, че политиците, избягващи кръвопролитията, са слаби, а военните закани са " дълг за същинските патриоти ".

По думите му, самостоятелната публицистика в Русия е под опасност. Над 100 публицисти, медии, правозащитници и неправителствени организации бяха жигосани от управляващите като " задгранични сътрудници ".
 Главният редактор на
Главният редактор на " Новая газета " пуска на търг Нобела си

В името на идеята на украинските бежанци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР