Опозиционният лейбъристки лидер Джереми Корбин представи плана си за Brexit.

...
Опозиционният лейбъристки лидер Джереми Корбин представи плана си за Brexit.
Коментари Харесай

Планът на Корбин за Brexit – вот на недоверие, избори и кампания за нов референдум

Опозиционният лейбъристки водач Джереми Корбин показа проекта си за Brexit. Той прикани другите опозиционни партии и разбунтувалите се консерватори да го поддържат като краткотраен министър председател, с цел да се спре овакантяване на Европейски Съюз без договорка. Ако завоюва избор на съмнение против държавното управление, Корбин възнамерява да отсрочи Brexit, да свика предварителни избори и да организира акция за втори референдум с алтернатива за оставане в съюза.

Лейбъристкият водач показва, че ръководеният от него кабинет ще бъде " прецизно стеснен във времето ". А по отношение на вота на съмнение декларира, че ще го внесе " при най-ранна опция, когато можем да бъдем уверени в триумфа ".

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Недостиг на гласове

Първите реакции на другите партии по отношение на проекта на Корбин демонстрират, че той евентуално няма да има нужните гласове, с цел да успее. Множество депутати желаят да спрат опцията за Brexit без договорка, само че е мъчно да се реализира единодушие по какъв начин да се направи това, обобщава разбор на Военновъздушни сили.

Говорител на " Даунинг стрийт " 10 разяснява: " Това държавно управление има вяра, че хората са суверенът и вотовете би трябвало да се съблюдават. Докато Корбин счита, че хората са чиновници и политиците могат да приключват обществени вотове, които не харесват. "

" Ужасно съдействие с Европейски Съюз "

Лидерът на партията " Либерални демократи " Джо Суинсън споделя, че няма да поддържа Корбин за министър председател. Тя има намерение да работи с други депутати за прекъсването на Brexit без договорка, само че съгласно нея лейбъристът не е водач, " който е почитан и от двете страни на Народното събрание, и няма да реализира поддръжката на депутатите ".

Същевременно министър председателят Борис Джонсън упрекна депутатите, които мислят, че могат да блокират Brexit, в " извънредно съдействие с Европейски Съюз ". Той счита, че Брюксел става по-малко податлив на взаимни отстъпки за ново съглашение с Англия поради опозицията против напускането на съюза в английския парламент. Според него това усилва вероятността страната да бъде " принудена да напусне без договорка ". Джонсън споделя, че би предпочел съглашение с Европейски Съюз, само че упорства, че Обединеното кралство би трябвало да излезе от блока до края на октомври при всички положения.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР