Опозиционните партии на Украйна и Беларус твърдят, че беларуското правителство

...
Опозиционните партии на Украйна и Беларус твърдят, че беларуското правителство
Коментари Харесай

Беларус обвинен в незаконно прехвърляне на украински деца през границата

Опозиционните партии на Украйна и Беларус настояват, че беларуското държавно управление изпраща деца от окупирана Украйна за образование в армията

Беларуската държавна телевизия оповестява, че управляващите са изпратили неотдавна пристигнала група украински деца от окупирана Украйна да упражняват с беларуските военни, с цел да се научат по какъв начин да се изтеглят при положение на пожар.

Украйна и беларуската съпротива настояват, че съветският съдружник Беларус се занимава с нелегално прекачване на украински деца в Беларус в всеобщ мащаб, което съгласно критиците е акция за индоктриниране на децата като проруски.

Докладът, оповестен в сряда, се отнася до към 35 деца от окупирания от Русия украински град Антрацит в Източна Украйна.

Твърди се, че те са били изпратени в източнобеларуския град Могильов.

Държавният ефирен канал Belarus1 заяви, че децата са настанени в санаториум и за тях се грижат чиновници на Министерството на изключителните обстановки. Военните „ образоват децата по какъв начин да се държат в рискови обстановки “, заяви държавният ефирен канал.

Повече от 2400 украински деца на възраст от 6 до 17 години са били доведени в Беларус от четири украински района, отчасти окупирани от съветските войски, откри скорошно изследване на Йейлския университет.
Беларуската съпротива прикани Международния углавен съд да изправи беларуския президент Александър Лукашенко и чиновници в неговото държавно управление пред съда за присъединяване им в противозаконното прекачване на украински деца в Беларус.

Кадри на държавната телевизия, публикувани в сряда, демонстрираха украинските деца, носещи съветското знаме, пришито на ръкавите им. Програмата на държавната телевизия сподели, че беларуските военни организират " образование за оцеляване при незабавни случаи " за децата.

Украинските управляващи обявиха, че проверяват депортирането на децата като вероятен геноцид. Главният прокурор на Украйна сподели, че Беларус също е разследван за хипотетично наложително депортиране на повече от 19 000 деца от окупирани украински територии.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР