Опозиционни партии, обществени организации и всички, които в България са

...
Опозиционни партии, обществени организации и всички, които в България са
Коментари Харесай

Б. Попиванов: Опозицията ще се стреми максимално да използва времето на Европредседателството

Опозиционни партии, публични организации и всички, които в България са дейни под някаква форма, ще се стремят оптимално да употребяват интервала, когато фокусът на прожекторите към България е задоволително кондензиран, с цел да могат да изявят своите искания и да покажат това, което желаят. Сега чуваемостта е доста по-висока и по този начин ще бъде до края на юни.  Това разяснява в предаването „ Преди всички “ политологът Борис Попиванов от Институт „ Иван Хаджийски “. По думите му всичко това не може да подсигурява успокоение на Европредседателството, а тъкмо противоположното – то е заредено с неща, които могат във всеки един миг да се случат и да нарушат предварителните проекти.
Попиванов не чака по време на нашето председателство да има ясна пътна карта за европейската интеграция на Западните Балкани:

Западните Балкани първо би трябвало да напреднат съществено с интеграцията между тях преди да се съобщи явен път към участие в Европейски Съюз. /…/ Само след година и малко предстоят избори за Екологичен потенциал и след тях ще има нова Европейска комисия. Ако до началото на идващия мандат на бъдещата Европейска комисия през 2019 година Западните Балкани и тяхното приемане в Европейски Съюз не е заложено като приоритет на самия Европейски Съюз, на мен ми се коства, че отлагането ще би трябвало да е най-малко до 2024 година Така че каквото има да се случва, ще се случва по време на нашия мандат и по време на идващото австрийско председателство, а то има избрани запаси към интеграцията на целия район.  

Политологът означи, че 2017 година не е направила крачка за усмиряване на световното напрежение, а дори в противен случай – по целия свят несигурността пораства. Той предвижда, че и 2018 година ще бъде също натоварена с доста огромна неустановеност – това важи и за Европа, и за България.
Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР