Опозиционни фигури в Русия зададоха въпроса за това, как изненадващият

...
Опозиционни фигури в Русия зададоха въпроса за това, как изненадващият
Коментари Харесай

Критици на Путин питат как премиерът му Мишустин е придобил скъпи имоти

Опозиционни фигури в Русия зададоха въпроса за това, по какъв начин изненадващият избор на президента Владимир Путин за нов министър председател е придобил парцели на стойност милиони долари , написа " Гардиън ".

Междувременно доближени на съветския държавен глава се втурнаха да поддържат Михаил Мишустин, някогашният шеф на съветската данъчна работа, който разгласи, че е бил шокиран и не е спал цяла нощ , откакто през вчерашния ден Путин го дефинира за заместител на подалия оставка министър председател Дмитрий Медведев.

Поддръжници приветстваха качествата на Мишустин като технократ и " самонаправил се човек ". Мишустин беше доказан на поста от съветския парламент по-рано през днешния ден и е първият нов министър председател на страната от 2012 година

Назначаването на Мишустин е част от всеобхватна метаморфоза на съветското държавно управление, която ще помогне на Путин да резервира властта след предстоящото му излизане от президентството през 2024 година Според анализатори Мишустин може да играе роля на " длъжностен министър председател ", само че е малко евентуално да бъде дълготраен правоприемник на Путин.

Противниците на Путин започнаха да копаят в предишното на Мишустин. Малко след номинирането му, проверяващият уебсайт Proekt заяви, че държавните регистри за собствеността са почнали да крият името на Мишустин по отношение на къща в стилното предградие на Москва " Рубльовка ", както и апартамент в центъра на Москва. Proekt оцени цената на парцелите на близо 10 млн. $. Руското държавното управление към този момент е посочено като притежател, което е всекидневно парцели, обозначени като секретни.

Изследователи, работещи за Алексей Навални, който е най-отявленият политически съперник на Путин и проверяващ корупцията по високите етажи на властта в Русия, означиха, че брачната половинка на Мишустин е спечелила близо 790 млн. рубли (близо 13 млн. долара) през последните девет години. Малко се знае за бизнеса ѝ и няма компании на нейно име, прецизира проверяващата група.

" Мишустин е " прислужник на народа " в продължение на 20 от последните 22 години ", написа Навални в следствието, допълвайки: " Тъй че за какво той е толкоз богат? "

Корупционни кавги преследваха Медведев през последните години, което оказа помощ да провокира митинги на млади московчани през 2017 година, а Кремъл се надява, че предишното Мишустин като технократ ще го защищити от сходни офанзиви. Строги закони лимитират формалните доходи на съветските държавни чиновници, само че по-малко за техните фамилии.

Мишустин е бил началник на Руската капиталова компания UFG сред 2008 и 2010 година и като началник на организация с нестопанска цел при започване на 1990-те години. Той за първи път се причисли към данъчната работа на Русия през 1998 година и беше назначен за шеф на службата през 2010 година

Приближени на Путин, в това число тези, считани за негов евентуален правоприемник, също поддържаха Мишустин. Той " знае по какъв начин да балансира интереса както на бизнеса, по този начин и на страната ", разяснява Алексей Кудрин, който е някогашен финансов министър, обсъждан като демократичен съдружник на Путин.

" Училището на живота беше мъчно за този човек и той е кадърен на огромни задания ", акцентира Вячеслав Володин, ръководител на Държавната дума, като добави, че Мишустин бил " самонаправил се човек ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР