Опозиционен турски депутат почина в четвъртък, два дни след като

...
Опозиционен турски депутат почина в четвъртък, два дни след като
Коментари Харесай

Турски депутат покосен от инфаркт, мигове след като обеща, че Аллах ще накаже Израел

Опозиционен турски народен представител умря в четвъртък , два дни откакто получи инфаркт и колабира в Народното събрание, до момента в който завършваше тирада, критикуваща политиката на турското държавното управление по отношение на Израел, написа Times of Israel.

Хасан Битмез от консервативната Партия на щастието произнесе тирада пред Общото заседание на турския парламент, завършвайки я с думите, че " може би можем да се скрием от съвестта си, само че не и от историята ", и като се обърна към еврейската страна: " Няма да избегнете гнева на Аллах. "

След това сподели: " Поздравявам ви всички " , директно преди да се свлече на земята на подиума, удряйки главата си.

Възпитаник на университета Ал Азхар в Кайро, Битмез е бил ръководител на Центъра за проучване на ислямския съюз и преди този момент е работил за ислямски неправителствени организации, демонстрира неговата парламентарна биография.

Той подлагаше на критика ръководещата партия на президента Тайип Ердоган за продължаващата търговия на Турция с Израел макар войната в Газа и макар острите риторични рецензии на държавното управление към военните бомбардировки на Израел.

" Вие позволявате на кораби да отиват в Израел и нахално наричате това търговия... Вие сте съизвършител на Израел ", сподели Битмез в речта си, откакто сложи транспарант на подиума с надпис: " Убиецът Израел; помощник на ПСР ".

" Вие имате кръвта на палестинците по ръцете си , вие сте колаборационисти. Вие допринасяте за всяка бомба, която Израел хвърля върху Газа ", сподели той пред депутатите по време на дебата по отношение на бюджета на външното министерство за 2024 година

NEW: Turkish lawmaker Hasan Bitmez collapses from a heart attack just seconds after saying Israel would " suffer the wrath of Allah. "

The 53-year old lawmaker collapsed after giving his speech in the General Assembly Hall in Ankara, the Capital of Turkey.

" We can perhaps hide…
— Collin Rugg (@CollinRugg)
След като завърши речта, Битмез ненадейно падна обратно на пода, а други депутати се втурнаха от местата си, с цел да оказват помощ.

След това турският министър на опазването на здравето Фахретин Коджа сподели, че ангиографията разкрива, че двете основни вени на сърцето му са изцяло блокирани.

" Сърцето му спря да бие, след което той беше реанимиран в Народното събрание и изместен в границите на 20 минути в болница ", където здравната машина го поддържаше жив , сподели Коджа във вторник.

Малката ислямистка Саадетска партия се причисли към главния опозиционен блок, подкрепящ кандидата Кемал Кълъчдароглу на президентските избори през май против Ердоган, който надви.

Споразумението на алианса разреши на депутати от Саадет като Битмез да завоюват места в Народното събрание, като бъдат посочени в описите на главната опозиционна партия CHP.
 Нетаняху ще си заплати за Газа, заканва се Ердоган
Нетаняху ще си заплати за Газа, заканва се Ердоган

Рано или късно израелският министър председател щял да се изправи пред правосъдието
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР