Оплакванията от косопад в етнически многообразните общности в Ню Йорк

...
Оплакванията от косопад в етнически многообразните общности в Ню Йорк
Коментари Харесай

Американци масово се оплакват от косопад по време на пандемията

Оплакванията от косопад в етнически многообразните общности в Ню Йорк по време на пандемията внезапно са се нараснали, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Изследване откри, че в средата на лятото броят на случаите на телогенен ефлувиум (ТЕ) - втората по периодичност форма на косопад, която се характеризира с дифузна загуба на коса, са се нараснали с 400 на 100 в един от кварталите на Ню Йорк, населяван от разнообразни малцинства. Резултатите от проучването са оповестени в списанието на Американската академия по дерматология.

"Не е ясно дали нарастването на случаите на ТЕ е обвързвано с психически последствия от инфекцията или с краен прочувствен стрес ", сподели доктор Шошана Мармън от болница Кони Айлънд, съавтор на изследването. Ръстът в случаите е регистриран най-вече измежду цветнокожото население, изключително при испаноговорящите, "успоредно с диспропорционално високите равнища на смъртност в тази подгрупа от популацията на Ню Йорк от Ковид-19 ", пишат създателите.

Нивата на ТЕ са се нараснали и измежду по-малобройните малцинства, само че не и измежду чернокожите, които също са мощно наранени от Ковид-19. Д-р Адам Фридман от учебното заведение по медицина и здравни науки "Джордж Вашингтон ", който не е взел участие в изследването, сподели, че той също следи растеж в случаите на този тип косопад и отбелязва, че "началото на косопада нормално следва с към три месеца травматично събитие ", което подхожда с възхода на пандемията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР