Опитваме се да използваме и кризата в Украйна като някаква

...
Опитваме се да използваме и кризата в Украйна като някаква
Коментари Харесай

Петков към Гугъл: Елате да си играете тук в пясъчника на България

Опитваме се да използваме и рецесията в Украйна като някаква опция. Например „ Google “ пристигна в България. Това разяснява министър председателят Кирил Петков на годишната среща на бизнеса с държавното управление, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Google “ имат една „ дивизия против хибридните офанзиви “ и им казахме -

в случай че желаете да сте конкурентоспособни, би трябвало да сте някъде, където проблемите са най-тежки, уточни той.

Казахме: „ Елате да си играете тук в пясъчника на България ,

до момента в който сега ни бомбардират с всевъзможни хибридни офанзиви и да създавате инвестиция и софтуерно познание въз основата на това “, уточни министър председателят и разяснява, че те много харесали концепцията.

" Имам удостоверение от Урсула фон дер Лайен ,

че в идващите няколко седмици тя ще пристигна тук и ще подпишем Плана за възобновяване ", заяви още Кирил Петков. Той означи, че плануваното в проекта създаване на най-голямата апаратура за акумулатори в Европа е било и супер мощно конкурентно преимущество в диалога с „ Google “.

"Вече имаме запитвания от IT компании , те започнаха още преди войната.

Другата седмица идва тъкмо подобен бизнес, който има над 2000 програмисти в Русия и Украйна, и ще приказваме дали най-малко част от тях не можем да ги прехвърлим в България ", заяви още министър председателят.

Кирил Петков означи и други благоприятни условия, които дава войната за България.

"Вече имаме някаква конструкция за бежанците в България, към този момент имаме йодни таблетки за всички, към този момент имаме нов обзор на вложенията ни в защита ", уточни той. По думите му, рецесията ни е дала и опция да погледнем сериозно на нашата взаимозависимост от енергийни източници. "В петък отиваме да забележим какво се случва с прословутата гръцка връзка ", добави той. По думите му, никой не е желал да я построи, а в този момент ще я довършат несъмнено за шест месеца.

Петков уточни, че през днешния ден ще бъде на българо-румънската граница, тази вечер във Варна ,

с цел да види по какъв начин се оправяме с бежанците от Украйна. Той означи, че досега Агенцията за бежанците е можела да обработва по 30 индивида дневно, а в този момент имаме по хиляди дневно.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР