Опитвам се да извикам Коледното си настроение, но не ми

...
Опитвам се да извикам Коледното си настроение, но не ми
Коментари Харесай

Как да се заредим с позитивно настроение и  спокойствие за Коледа?

Опитвам се да извикам Коледното си въодушевление, само че не ми се получава. Уж е Коледа, а не откривам у себе си и парченце от празничния заряд. Няма ги празничните концерти на децата ми. Няма ги събиранията на цялото семейство към масата. Няма ги отворените огромни магазини с богатите украси, пред които с цигулки безусловно рисуват Коледа. Говоря с десетки клиенти всеки ден и у тях, както и у мен самата, са се загнездили горест и някакво обезсърчение. Чувам по какъв начин възрастни хора се опасяват да отидат до прилежащата къща, където живеят околните им.

Толкова познати са зле, някои изгубиха работата си, други близки изгубиха свои близки, а толкоз хора са застинали в ступор от смут, боязън и изтощение. Какво се случва със света? Какво се случва с човечеството? Усмивката стана скрита зад маската, а прегръдката - неразрешена. На улицата хората се разминават на разстояние и никой не поглежда към другия. И въпреки че учените към момента не са напълно сигурни какво тъкмо прави този вирус в организма, е ясно сигурно, че основава боязън и пагобно понижава човечността. А сякаш трябваше компликациите да ни сплотяват като хора и да ни карат да бъдем по-добри. Оказва се, че страхът господства над всичко и понижава рационалните качества.

Опитвам се да запазя хладнокръвие и да не се депозирам на черните окраски в близост, само че не мога да остана безразлична, не мога да скрия главата си в пясъка и да се преструвам, че всичко към мен е розово.

Трябва да намеря сили и да се оправя с потискащото въодушевление, с цел да бъда потребна на околните си. И единственото, което мога да направя, с цел да оказа помощ на повече хора, е самата аз да запазя успокоение и да се доверя на природата.

Все отново е доста хубаво, когато можеш да се уповаваш на хилядолетния опит на природата и се довериш на едно малко хапче, което в действителност прави чудеса! ще ми помогне да се заредя със спокойствието, с което да приема по-лесно действителността.

(Melissa afficinalis), наричана още лимониче, заради присъщата миризма на листата на лимон. Тя намира голямо приложение в обичайна медицина и е все по-използвана и препоръчвана от лекарите. Използва се при невроза и нервно напрежениe, главоболие и мигрена, болки със конвулсии по стомашно-чревния тракт и дисменорея. и екстракти от нея се употребява за лекуване на тахикардия, хипертония и даже при болести на щитовидната жлеза. от дълго време е проучена и от актуалната просвета. Нейните свойства са изследвани и потвърдени. Билката има мощно спазмолитично, успокояващо нервната възбуденост деяние, успокоява сърдечния темп и има общо укрепващо деяние.

е индийско растение с приложение в Аюрведа. Латинското име на растението неслучайно е Withania somnifera от „ somni” сън, утешение и „ fera”- пораждащ). Изследванията в региона на ботаническата фармакология, фармакогнозията, удостоверяват тъкмо тези лечебни свойства на. А точно, че тя има мощно успокояващо превъзбудата и нервното напрежение деяние, сполучливо се бори със напрежението, напрежението и безсънието. Освен това билката директно въздейства на надбъбречната жлеза и контролира. Интересното е, че биологично дейните субстанции в не просто успокоява страстите ни, а ни тонизира и дава сила. е един от най-мощните адаптогени. Тя съумява да ни помогне да се приспособяваме към изменящите се външни условия и да приспосбим по-лесно, както към климатичните особености, по този начин и към стресови обстановки. съумява да възвърне и да ни подари с!

е позната от епохи със своите успокояващи свойства. Растяща на големи красиви полета, оцветени в лилаво, притежаваща необикновен мирис и хубост, е билката с голям релаксиращ капацитет. Всеки знае, че единствено като я помирише, му идват позитивни мисли на разум. Това се дължи на етеричното масло в цветовете. Етеричното масло, извлечено с филтрация, има неповторима лечебна мощ. Маслото от лавандула има доста мощно антибактериално, антисептично и противовъзпалително деяние. Външно се употребява за рани, изгаряния и компреси, а вътрешно при раздразнителност, стрес, главоболие, стомашно-чревни конвулсии. Намира приложение при, лекуване на бодърствуване и сърцетуптене. A екстрактът от лавандула събира централизация на дейните свойства на растението.

Не забравяйте, че природата крие неповторими секрети, с които може да ни помогне. Лечението с растителни екстракти постоянно е било и ще бъде първа стъпка на доста болести.

можете да намерите в аптеките или онлайн на.

И въпреки всичко е Коледа, а дружно с нея идва и опцията за чудото. Идва вярата, че положителното постоянно побеждава, че там надълбоко у всички нас въпреки всичко живее една съвършена чисто бяла снежинка, изтъкана от добрини!

Бояна Николова – Консултант от Botainc

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР