Опитвали ли сте се да намажете туко що извадено от

...
Опитвали ли сте се да намажете туко що извадено от
Коментари Харесай

9 храни, които не бива да държите в хладилника

Опитвали ли сте се да намажете туко що извадено от хладилника масло на препечена филийка? Да, нищо не се получава. Колкото и да ни е необичайно, има някои храни, които са по-вкусни, когато не са стояли на студено в хладилника. Ето кои са те:
МАСЛО
Макар че съдържа пастьоризирано мляко, маслото може и би трябвало да седне на тезгяха за няколко дни. Просто не забравяйте да държите маслото в херметически затворен резервоар и температурата на вашата кухня да остане под 21 градуса. Не можете да употребявате цялото масло на един път? Тогава оставете част от него на открито, а останалата в хладилника.
ПЪПЕШИ
Необелените пъпеши с груба кожа (както и динята) би трябвало да бъдат оставени отвън хладилника, с цел да се узреят. Едно изключение? Сорта Honeydew, който в действителност не продължава да узрява след бране и се усеща най-добре в хладилника.
ДОМАТИ
Подобно на пъпешите, тези момчета просто стават все по-добри при стайна температура. Ако се притеснявате, че стават меки, можете да ги охладите. Или по-добре, да ги употребявате незабавно.
КАРТОФИ
Хладилната камера трансформира нишестето в картофите в захар, което значи компактен текстури и сладостен усет. Вместо това ги държи в хартиена торба на хладно, мрачно място под мивката.
ЛУК
Лукът просто не се държи в хладилника. Това е закон!
ХЛЯБ
Знаем, че се притеснявате от буболечки, само че съхраняването на хляба в хладилника не е отговорът. (Ще изсъхне и ще остарее.) Вместо това, съхранявайте в кутия за самун до една седмица или замразете до три месеца.
МЕД
Студеното кара меда да кристализира по-бързо. Затова не е добра концепция да го държите в хладилника.
КАФЕ
Кафените зърна гълтам миризмата от другите храни, което ще направи кафето ви по-късно с разнородни аромати… което въобще не е добре.
БОСИЛЕК
За разлика от другите билки, босилекът се впива в студените температури и всмуква други миризми на храна. Вместо това го поставете на тезгяха в чаша вода като свежи цветя.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР