Опитва ли се “Възраждане” да запали гражданска война?През последните седмици

...
Опитва ли се “Възраждане” да запали гражданска война?През последните седмици
Коментари Харесай

Опитва ли се “Възраждане” да запали гражданска война?

Опитва ли се “Възраждане” да възпламени революция?

През последните седмици станахме очевидци на забавни събития в Народното събрание, а и отвън него.. Някои политически ходове провокираха спонтанни митинги от нов тип – в отбрана на ръководещите и ръководителя на Народното събрание.

От показват хронологията на събитията.

На 6 юни Слави Трифонов изтегли министрите на “Има подобен народ” от ръководството и партията му напусна обединението.

На 10 юни спортният министър Радостин Василев подаде оставка.

А на 13 юни Василев разгласи, че напуща и “Има подобен народ”, тъй като не желае да “подкрепя мафията”. В същия ден Тошко Йорданов и Станислав Балабанов го дефинираха като “мутра”. А Кирил Петков – като “смел човек с позиция”. Последва напускането на още депутати от “Има подобен народ”.

На 15 юни последователи на “Продължаваме промяната” оповестиха, че ще провеждат спокойно шествие в поддръжка на държавното управление. То ще се организира на 22 юни от 18:30 часа.

На 16 юни гласуваната оставка на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев провокира импровизиран цивилен митинг в негова отбрана, а за 22 юни беше плануван и подобен за поддръжка на ръководещите.

На 17 юни “спонтанно” от “Възраждане” взеха решение да провеждат митинг с искане за оставка на държавното управление за същата дата – 22 юни, само че час по-рано от към този момент оповестения, очевидно с вяра двата митинга да се сблъскат. И до момента в който единият митинг е проведен от жители, като уредник на другия виждаме персонално Костадин Костадинов.

А дали тази цел не наподобява прекомерно доста на подклаждане на революция?

Вече неведнъж сме виждали по какъв начин се провеждат митинги за поддръжници на “Възраждане”, ГЕРБ и Движение за права и свободи. Автобуси от цялата страна потеглят в ранни зори от близки и далечни обитаеми места. Сборният пункт е центърът на София, който към този момент е ставал естрада на всевъзможни политически пристрастености. Странно по какъв начин обаче от “Възраждане”, които са изцяло наясно по какъв начин провеждат личните си митинги, разгласяват ето това:

Оставяйки настрани парадокса в жанр “крадецът вика “дръжте крадеца”, е забавно да се наблюдава с какви средства се заплащат рейсовете, които чакаме да дойдат в поддръжка на “Възраждане”. На въпрос на наш кореспондент по какъв начин се финансират те, водачът на партията Костадин Костадинов сподели, че това се случва с партийната дотация. Дали заплащането на митинги със дотация е морално издържано, можете да прецените и сами. Особено когато тези митинги изцяло “случайно” се организират по същото време с шествие в отбрана на хората, против които са ориентирани. Изглежда, че от “Възраждане” са подготвени с партийна дотация да си платят за опит за разпалване на революция.

По-интересен е въпросът по какъв начин от Столична община са издали разрешителни и за двата митинга, знаейки какво ще последва. И какво в случай че това се трансформира в революция?! Кой ще понесе отговорност?

"Скъпи другари, без значение дали подкрепяте държавното управление, или новото болшинство ГЕРБ, Движение за права и свободи, “Възраждане”, “Има подобен народ”, не се поддавайте на провокациите и постановките на политиците и техните сложени лица и групи, приканиха Gospodari.com. Уважавайте правото на другите да имат мнение и да го показват свободно. Но дано не ставаме очевидци на нападателни прояви, каквито се случват постоянно при конфликт на противоположни гледни точки у нас. Да покажем, че преди всички ползи, възгледи и убеждения, сме хора и като такива почитаме правото на другите хора да се показват свободно ".

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР