Опитният инвеститор Джон Уолфенбаргер предупреждава за потенциалното въздействие на БРИКС

...
Опитният инвеститор Джон Уолфенбаргер предупреждава за потенциалното въздействие на БРИКС
Коментари Харесай

БРИКС: Ще рухне ли САЩ при успех на алианса?

Опитният вложител Джон Уолфенбаргер предизвестява за евентуалното влияние на БРИКС върху щатския $ и благосъстоянието на американските жители.

В неотдавнашна публикация за Института Мизес, Волфенбаргер, който преди този момент е работил като капиталов банкер в JPMorgan и Allianz, акцентира, че в историята всички империи са се сблъсквали с крах и Съединените щати надали ще бъдат изключение.

Той допуска, че заради десетилетията на неразумна икономическа политика, провеждана от американското държавно управление, страните от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка) в този момент имат способността да провокират и евентуално да надминат Съединените щати.

Уолфенбаргер съобщи:  

Подобен сюжет би имал неподходящи последствия за американския витален стандарт и би понижил въздействието на държавното управление на Съединени американски щати, сходно на упадъка, който претърпява Обединеното кралство след Втората международна война.

Както демонстрира историята, всички империи в последна сметка се разпадат и Съединените щати надали ще бъдат изключение, изключително в случай че страните от БРИКС съумеят да основат сполучлива различна валута , която да се конкурира с $.

Инвеститорът, който е създател на услугата за капиталови изследвания Bull And Bear Profits, призна забележителните провокации, пред които ще се изправят страните от БРИКС, в случай че съществено се стремят да се конкурират с господстващия американски $.

Уолфенбаргер твърди, че в случай че страните от БРИКС имат намерение да основат друга фиатна валута от въздуха, те могат да не помнят за оспорването на хегемонията на щатския $.

Той посочи преимуществата, с които се употребяват Съединените щати, в това число най-големия и сигурен пазар на държавни облигации, неналичието на финансов надзор и репутацията на страна с господство на закона.

За разлика от тях страните от БРИКС имат стеснен опит в спазването на законите и постоянните валути.

Освен това неамериканските субекти имат забележителна част от деноминирания в щатски долари дълг, възлизащ на $12 трилиона, който ще би трябвало да изплатят в долари. Следователно отводът от $ би бил мъчно и скъпо начинание.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР