Опитният английски краен бранител Кайл Уокър в събота вечер реализира

...
Опитният английски краен бранител Кайл Уокър в събота вечер реализира
Коментари Харесай

Кайл Уокър бил на два пъти пред отказване от националния отбор на Англия

Опитният британски краен защитник Кайл Уокър в събота вечер осъществя дебютното си попадение за националния тим на Англия при равенството 1:1 против Украйна в европейска подготовка.

Два дни след този миг селекционерът Гарет Саутгейт призна, че 33-годишният футболист в действителност е бил на два пъти пред отричане от състава - един път след изгубения край на Евро 2020 и по-късно след отпадането в четвъртфиналите на международното състезание в Катар 2022.

" Два пъти го убеждавах да не се отдръпва от националния отбор. След Евро 2020 и след международното състезание 2022. Мисля, че му харесва да е тук и желае да продължи напред. Той е доста значим за нас. Ако приказваме за играчи от международна класа на техните позиции в нашия тим, той евентуално е един от тях. Мисля, че не осъзнаваше какъв брой скъпи сме ние за него и какъв брой значим е той за нас. Сигурно няма да ми благодари, че го споделям ", разяснява Саутгейт.

Самият Уокър пък, който през лятото беше спряган за трансфер в Байерн Мюнхен, само че в последна сметка остана в Манчестър Сити, призна, че сега се усеща добре и има какво още да даде на състава на Англия.

" Да, играя добре. Очевидно, в един миг, по времето, когато аз и Гарет говорихме, хора като Трент Александър-Арнолд, Киърън Трипиър, Рийс Джеймс идват... в действителност мислите, че дните ви са преброени. Пожертвал съм какъв брой ваканции. Правя това, откогато бях на 19, а в този момент съм на 33. Аз и Гарет сме в положителни връзки отвън терена. Говорим и усещам, че към момента мога да дам нещо на тима. Така че за какво да спирам? ", съобщи десният краен бранител.

В своята кариера Кайл Уокър има 77 мача за представителния отбор на Англия, като е взел участие на общо четири огромни шампионати.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР