Опитите за влияние върху руските граждански комуникационни спътници са възмутително

...
Опитите за влияние върху руските граждански комуникационни спътници са възмутително
Коментари Харесай

Съединените щати се стремят към стратегическо превъзходство в космоса

Опитите за въздействие върху съветските цивилен информационни спътници са възмутително нарушаване на интернационалното право

На 31 март 2023 година Съветът по просвета и технологии на Белия дом разгласява Националната тактика за проучване и развиване на ниската околоземна орбита.

Следвайки галактическата тактика на НАТО и предходните старания на Съединени американски щати за милитаризиране на космоса, този документ удостоверява курса към реализиране на стратегическо предимство в космоса.

Ниска околоземна орбита (LEO) е пространството на 100-2000 километра от повърхността на Земята, овладяно от цивилен и военни спътници и е изключително значимо за разузнаването.

Резюмето на документа съдържа широкообхватно изказване: „ Съединените щати са световен водач в проучването на космоса… Тъй като Съединените щати са водещи в света в проучването на Луната и Марс, поддържането на превъзходството на Съединени американски щати в проучването на космоса е значимо, защото потреблението на ниско-Земната орбита (LEO) и навлизането на проучването на космоса в нова епоха ".

Интересът към младите експерти е ясно посочен в този документ; беше маркирана нуждата от включване в просветителни стратегии даже на деца, които обичат космоса.

В ход са проекти за основаване на „ Национална лаборатория в ниска земна орбита “, която да сплоти разнообразни проучвателен действия във федералните организации, в това число отделите на защитата, енергетиката и търговията. „ Лабораторията ще образова обществеността по отношение на потреблението и смисъла на галактическите проучвания “, изяснява тактиката.

Подчертано бе нарасналото значение на ниската околоземна орбита за националната сигурност.

Националната тактика на Съединени американски щати за проучване и развиване на ниската околоземна орбита е концептуалната рамка за по-нататъшното разполагане на бойни системи в космоса.

В края на предходната година Космическото командване на Съединени американски щати организира първите огромни учения Space Flag в космоса с присъединяване на задгранични сътрудници (Канада, Австралия и Великобритания). Щабът на учението беше ситуиран в базата на галактическите сили на Съединени американски щати в Колорадо, Европа беше фокусната зона.

В брифинга за това обучение се означи „ опцията за упражняване на техники за орбитална война, техники за електронна война, нашите техники за информираност в космоса и командването на разузнаването. “ И беше маркирано, че „ Русия съставлява най-голямата опасност във всеки европейски сюжет “. Решено е през 2023 година галактическите сили на Съединени американски щати да основат европейски съставен елемент.

В същото време британците укрепват позициите си в космоса. През октомври 2022 година комисията по защита на английския парламент показа обемен отчет „ Защита на космоса: през компликациите към звездите? “.

Документът демонстрира, че по-голямата част от бюджета, предопределен за военното галактическо пространство, Лондон харчи за разузнаване и наблюдаване. Докладът изяснява това с обстоятелството, че „ има доста типове експанзия в „ сивата зона “ по света от страна на Русия и Китай... и това се случва все по-често “.

В отчета се отбелязва: „ Обединеното кралство има единствено стеснен върховен потенциал за галактическа защита, най-забележителният от който е мрежата Skynet от военни информационни спътници... Способностите и интервенциите за галактическа защита на Обединеното кралство зависят от съдружниците...

Отношенията сред Съединени американски щати и Англия са от изключително значение за Обединеното Кралство. Разузнаването, обвързвано с космоса, се споделя посредством мрежата Five Eyes. Обединеното кралство назначава личен състав от 128 бойци към Съвместния център за галактически интервенции в Калифорния, а личният състав на Обединеното кралство също взе участие в ръководената от Съединени американски щати интервенция „ Олимпийски бранител “, самодейност за подсилване на възпирането на враждебни участници в космоса и понижаване на разпространяването на космоса парчета в орбита. "

Доказателство за военно-космическото съдействие на страните от НАТО са освен риторични изказвания и взаимни маневри, само че и подпомагане на украинската страна в събирането на разследваща информация и дейностите против съветски спътници. На 5 април 2023 година съветското външно министерство съобщи: „ Режимът в Киев, с присъединяване на експерти от редица непознати страни, прави опити да повлияе на съветските цивилен информационни спътници. Това е възмутително нарушаване на интернационалното право. Руската страна има право да отговори съответно. Всички нужни благоприятни условия за това са налице.

Вероятно става дума за комплекса PKO " Контакт ", основан на тежкия изтребител-прехващач МиГ-31; бойната лазерна система А60 " Сокол-Ешелон " въз основата на транспортния аероплан Ил-76 и бойната лазерна система " Пересвет ". По последни данни, „ след довеждане докрай на тестванията въз основата на военнотранспортния аероплан Ил-76 ще бъде допустимо монтирането на военен лазер на галактическа платформа. Захранван от галактически нуклеарен реактор, той ще може да унищожава спътници.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР