Опитите за съставяне на правителство в рамките на 48-ия парламент

...
Опитите за съставяне на правителство в рамките на 48-ия парламент
Коментари Харесай

Поканите за разговори в контактната група вече са изпратени на "Продължаваме промяната" и ДБ


Опитите за сформиране на държавно управление в границите на 48-ия парламент не престават. Според първата политическа мощ главната носеща структура на бъдещето ръководство би могла да бъдат те,, и „ “.

Веднага след тържественото съвещание в сряда контактната група отпред със Соломон Паси и Росен Плевнелиев стартира диалози за търсене на поддръжка за кабинет.

Разговорите могат да стартират в сряда следобяд или четвъртък, научи bTV. Първи на среща ще отидат от, чака се да отговорят на поканите, които към този момент са изпратени, от „ “ и „ “. А през днешния ден в Тази неделя Тома Биков от сподели, че и „ “ може да са гръбнакът на едно бъдещо държавно управление.

Щом депутатите се закълнат контактната група Паси-Плевнелиев влиза в деяние, научи bTV. Първите срещи могат да се проведат още в сряда следобяд.

„ Мисля, че носещата структура би могло да бъде и „ “, другояче отиваме на избори. В болшинството по разнообразни тематики биха взели участие, и в случай че щете по някои въпроси “, сподели Тома Биков.

От „ “ упорстват да се разграничи от " корупционния модел в България ".

„ Всички останали чакат да не се връща на бял кон, всички останали чакат промяна в правораздаването, промяна на прокуратурата, оставка на Гешев, до момента в който не схванат това, вършат всичко допустимо да трансферират отговорността на някой различен за това, че не могат да образуват държавно управление. Така, че ние не виждам условия да подкрепим мандат на “, означи.

От „ “ по-скоро мислят за опит за държавно управление с втория мандат.

„ Това, което чухме от останалите политически обединения, е, че към този момент не виждам поддръжка за държавно управление с първия мандат, оттова нататък би трябвало да се завърти конституционната рулетка, с цел да види по какъв начин ще се развият нещата “, съобщи от " ".

За ръководител на Народното събрание се чака да предложи Росен Желязков. Той обаче няма да получи поддръжката на „ “, а от „ “ към този момент обявиха, че ще повдигнат собствен. „ “ пък преглеждат избора на началник на Народното събрание като политически сигнал. Очаква се реакцията на останалите партии. На този стадий Желязков отхвърли коментар.

Интригата към избора на нов ръководител на Народното събрание се заплита, защото довечера Националният съвет на " " взе решение да издигне Никола Минчев за ръководител на 48-ото Народно заседание.

Той беше ръководител на 47-ото Народно заседание, преди да бъде свален от оформилото се през юни ново болшинство на -СДС, Има Такъв Народ, и " ", се споделя в известие на пресцентъра.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР