Опитите за разпалване на нова война в Донбас могат да

...
Опитите за разпалване на нова война в Донбас могат да
Коментари Харесай

Лавров: Опитите за разпалване на нова война в Донбас могат да доведат до разрушаване на Украйна

Опитите за разпалване на нова война в Донбас могат да доведат до разрушение на Украйна, съобщи в телевизионно изявление съветският министър на външните работи Сергей Лавров.

В ефира на предаването „ Голямата игра “ по Първи канал на съветската държавна телевизия Лавров напомни думите на президента Владимир Путин:

„ Президентът Путин сподели наскоро, само че изявлението му е настоящо и през днешния ден, че тези, които се пробват да разпалят нова война в Донбас, ще разрушат Украйна “.

Сергей Лавров изрази вяра, че с помощта на украинските военни въпреки всичко няма да се стигне до обновяване на бойните дейности в Донбас:

„ Повечето военни схващат какъв брой пагубни са всевъзможни дейности по разпалването на парещ спор. Много се надявам, че военните няма да бъдат подстрекавани от политиците, които от своя страна ще бъдат подстрекавани от Запада отпред със Съединените щати “.

По-рано представителят на Кремъл Дмитрий Песков изясни напредването на съветски войски към границата с Украйна с „ нарасналата интензивност на въоръжените сили на страните от НАТО, други обединявания и обособени страни “.

Песков напомни, че спорът в Донбас е вътрешноукраински и увери, че Русия не взе участие и в никакъв случай не е взела участие във въоръжени спорове на територията на Украйна.

Съединени американски щати: Русия се държи нападателно и провокативно

Говорителят на държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс предизвести Москва да не плаши Киев със скупчване на военни формирования по руско-украинската граница и съобщи, че Русия се държи " нападателно и провокативно ", откакто по-рано през днешния ден съветският външен министър Лавров упрекна Запада, че подклажда нова война в Донбас и предизвести, че в случай че се стигне до там Украйна ще бъде разрушена.

От Киев украинският президент Володимир Зеленски разгласи за обичайни съветски игри демонстрирането на мускули с военни учения и провокации по границата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР