Опитите на журналистите да влизат в политиката - няма да

...
Опитите на журналистите да влизат в политиката - няма да
Коментари Харесай

Терзиев за Хекимян: Скокът на журналисти в политиката е катастрофа

" Опитите на публицистите да влизат в политиката - няма да изтъквам имена, не са свършили добре ", по този начин претендентът за кмет на София от ПП-ДБ Васил Терзиев разяснява кандидатурата на ГЕРБ. 

По-рано през днешния ден стана ясно, че журналистът Антон Хекимян е претендентът за кмет на София от ГЕРБ.

" Намирам кандидатурата за малко странна. Тя е в прорез на това, което и господин Борисов, и господин Георгиев споделиха в последните седмици, когато описваха техния профил на претендент. Георгиев сподели, че " София не е образователна кола ", когато разясняваше моята кандидатура. В същото време те избират да заложат на човек, който безусловно една седмица преди започването на акцията взема решение да се занимава с проблемите на София ", сподели още Терзиев пред Нова нюз. 

По думите му Хекимян прави скок от медийния свят в политическия. 

" За да работи добре едно общество, би трябвало да има китайска стена сред медиите и политиката. Резки скокове от едната в другата посока за мен персонално са странни ", разяснява той.

" Опитите на публицисти да влизат в политиката не са свършили доста добре и може би има причина за това нещо ", счита Васил Терзиев. 

" Ние работим от месеци. Два пъти сме обиколили регионите на София, с цел да се срещнем с проблемите. Тук стои въпросът по отношение на подготовката за тази борба ", сподели той. 

По думите му решението на ГЕРБ сигурно е ексцентрично, само че кандидатурата е мъчно да бъде откъсната от облика на партията. 

Кандидатът на ПП-ДБ съобщи, че не се тормози от кандидатурата на Антон Хекимян. 

" Нито аз, нито екипът ми се тормозим. За нас централното нещо в акцията е било по какъв начин да стигнем до жителите и да ги спечелим с положителните ни хрумвания ", разясни той. 

" Превъзхождам Хекимян със доста по-голям управнически опит и със доста по-голяма подготовка за съответната задача. С доста мощен екип, който е екип, а не обособени хора, събрани в една листа ", безапелационен бе той. 

По думите му Хекимян може да се оправи, само че е по-различно, когато си отделил месеци на това. 

" Бюджет 2024 - би трябвало да се стартира работа по него от прекрачването на " Московска ". Първото нещо, което би трябвало да се поправи е целият развой. Ключовото нещо, за което ние ще се борим от ден едно е повече пари да отидат при районните кметове ", безапелационен бе Терзиев. 

Според него сега има разделяне на " наши и ваши ". 

" 70% от средствата отиват в регионите, където има кметове на ГЕРБ. Това нещо, дали си кмет на ГЕРБ или на друга партия, не би трябвало да бъде водещо в това с какви запаси разполагаш. Бихме работили да бъде по-честна формулата ", сподели той. 

 
 
 
 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР