Опитите на ФИФА Световните първенства да се провеждат на всеки

...
Опитите на ФИФА Световните първенства да се провеждат на всеки
Коментари Харесай

Бразилия и Аржентина се пускат в европейската Лига на нациите?

Опитите на ФИФА Световните шампионати да се организират на всеки две години срещна сериозен отпор от страна на европейската футболна федерация УЕФА, която има нещо доста особено поради за идващото си издание на Лигата на нациите.

Европейската футболна централа ще направи опит да предложения аржентинския народен тим и бразилския народен тим за идващото издание на надпреварата, което се организира на дати на ФИФА и ще направи по този начин, че южноамериканските тимове да не могат да се срещнат с европейците заради липса на свободни дни.

Според детайлностите на " Гадзета дело спорт " УЕФА желае Световните шампионати да се организират на всеки две години и сред тях да се организира Глобална лига на нациите, със същия формат, с европейските тимове и с посетители от други конфедерации. Идеята поражда във време, когато УЕФА и Конмебол поддържат доста положителни връзки.

Двамата президенти на тези централи Александър Чеферин и Алехандро Домингес реализираха съглашение и при започване на ноември в Лондон ще открият офис за съдействие, където и двете организации ще имат представители и ще разискват разнообразни въпроси.

Освен това преди няколко седмици те направиха първата стъпка, като потвърдиха, че ще има дуел на първенците и че Аржентина и Италия ще се изправят един против различен през юни 2022 година като печеливши представители надлежно на Копа Америка и Евро 2020.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР