Опитите на американската администрация да започнат нова Студена война нанесоха

...
Опитите на американската администрация да започнат нова Студена война нанесоха
Коментари Харесай

Пекин: Опитите на САЩ за нова Студена война навредиха на целия свят

Опитите на американската администрация да стартират нова Студена война нанесоха обилни вреди на ползите на целия свят, съобщи китайският външен министър Ван И, представен от ТАСС.

" Всеобхватният напън върху Китай от страна на Съединени американски щати и опитите им да предизвикат нова Студена война навредиха съществено освен на ползите на двете страни, а нанесоха и големи вреди на целия свят ", акцентира първият посланик в изявление за Синхуа и Китайската централна телевизия. Той изрази вяра, че след промяната на американската президентска администрация нещата може да се подобрят. " В момента китайско-американските връзки доближиха нов кръстопът ", съобщи Ван И. " Има вяра, че новото държавно управление на Съединени американски щати ще прояви рационалност, ще възобнови разговора, ще върне връзките сред двете страни в вярното русло и ще възобнови съдействието ", означи той.

" Китай и Съединени американски щати могат да позволяват несъгласията и различията си посредством разговор, да осъществят общите си ползи посредством съдействие, да намират начини за взаимно битие на двете велики страни, носещо изгода както на самите тях, по този начин и на целия свят ", акцентира китайският външен министър.

Ван И уточни, че през предходната година руско-китайските връзки са претърпяли кръщението на новия ковид и са издържали тестването на измененията. " Те реализираха във всички аспекти най-високото ниво за цялата си история ", акцентира той, като уточни, че съветският президент Владимир Путин и китайският ръководител Си Цзинпин са траяли контактите си по телефона и посредством телеграми, макар неналичието на персонални срещи. " Това изигра значима стратегическа роля в устойчивото развиване на връзките сред двете страни ", акцентира министърът.

Китайският първи посланик акцентира, че съдействието на двете страни против пандемията продължава. " 2021 година е от изключително значение за китайско-руските връзки. И двете страни ще стъпят на нов стадий на развиване. Китайско-руското стратегическо съдействие няма край, за него няма неразрешени зони, то няма лимити ", съобщи Ван И.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР