Опитите да се подкопаят ценностите на Европейския съюз чрез блокиране

...
Опитите да се подкопаят ценностите на Европейския съюз чрез блокиране
Коментари Харесай

Шолц отправи предупреждение срещу опитите за блокиране на единството на ЕС във външната политика

Опитите да се подкопаят полезностите на Европейския съюз посредством блокиране на външнополитическите решения ще се провалят. Това предизвести канцлерът на Федерална Република Германия Олаф Шолц в границите на тирада пред депутатите в Бундестага, в която увери в твърдата поддръжка на Общността за Украйна, предава Reuters .

" През 2023 година Европейски Съюз ще даде на Украйна спомагателни 18 милиарда евро ", напомни той. " Украйна към този момент би трябвало да може да преодолее зимата. Но желая да отбележа за в бъдеще: в случай че някой счита, че може да употребява главните полезности ​​​​на Европейски Съюз, към който са изразили своя ангажимент всички страни – членки на Общността, против външнополитическия потенциал на Европейски Съюз, тогава няма да успее “, цитира организацията думите на канцлера.

Шолц не посочи към коя тъкмо страна е адресирано изказването му, само че Reuters допуска, че е имал поради Унгария. Лидерът на кабинета в Будапеща Виктор Орбан по-рано се опълчи на проекта на Брюксел да даде на Киев взаимен заем от Европейски Съюз в размер на 18 милиарда евро и предложи всяка страна да даде такава помощ без значение.

Германският канцлер добави, че Европейски Съюз ще поддържа санкционен напън върху Русия, до момента в който Москва продължава с военните дейности в Украйна. " Ние ще запазим глобите и ще ги затегнем, до момента в който Руската федерация продължава да се бие “, увери Шолц.

Освен това, по думите му, Европейски Съюз ще продължи да оказва помощ на управляващите в Киев. " Ние мощно подкрепихме Украйна във финансово и филантропично отношение, както и с оръжия. Ще продължим да предоставяме тази поддръжка толкоз дълго, колкото е належащо “, повтори канцлерът на Федерална Република Германия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР