Опитите да се определи изходът от конфликта в Украйна без

...
Опитите да се определи изходът от конфликта в Украйна без
Коментари Харесай

Захарова: Опитите да се определи изходът от украинския конфликт без участието на Русия са обречени на провал

Опитите да се дефинира изходът от спора в Украйна без съветско присъединяване са обречени на неуспех. Това сподели формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, разяснявайки самодейността на Киев за провеждането на така наречен световна мирна среща, оповестяват съветски медии.

„ Опитите да се дефинира изходът от украинския спор без присъединяване на Русия, както всички добре знаят, са обречени на неуспех “, съобщи Захарова.

Според Захарова, Западът интензивно се пробва да убеди страните от световния Юг да вземат участие в проведена без Русия „ среща на върха за мир “, „ сякаш целяща намирането на решение на украинския спор “.

Захарова назова " дива логичност " позицията на Запада, който упреква Русия в присъединяване в спора и приканва Украйна и други страни по въпросите на мира.

„ Те имат вяра, че този свят може да се появи, поради обстановката, единствено в случай че се съберат и ритуално обсъдят нещо или поканят страни, които по принцип нямат нищо общо с тази история, само че ще могат да ги поддържат морално и осведомително, и това ще пристигна светът на фона на безкрайни доставки на оръжия “, разяснява Захарова.

Единствената задача на тази среща, както означи Захарова, е да прокарва безусловно подправената „ формула за мир “ на украинския президент Володимир Зеленски и „ опит да се убеди целият свят, че тя няма опция “. В същото време дипломатът акцентира, че Руската федерация неведнъж е обяснявала, че тази формула няма нищо общо със света и съставлява набор от ултимативни условия към Русия.

Русия приканва виновните страни да не вземат участие в по този начин наречената среща на върха за световен мир, препоръчана от Киев, заради провокативния темперамент на тази самодейност, сподели Захарова.

" Призоваваме виновните страни, които в действителност се стремят към мир, още повече изразяващи предпочитание и подготвеност да играят градивна роля в намирането на политическо и дипломатическо решение на спора, да не вземат участие в това начинание. Това е провокативно ", добави Захарова.

Според Захарова, всички хора, които имат опит и познания, схващат, че преди всичко „ настъпването на мира зависи от прекъсването на кръвопролитията и надлежно прекъсването на доставките на оръжие “.

„ Без това никакви кръгли маси, конференции и симпозиуми няма да доведат до нищо “, акцентира тя, припомняйки по какъв начин Украйна наруши Минските съглашения, които бяха подписани от западните водачи.

" Няма религия в думите, които ще бъдат изречени там, акцентира дипломатът. Трябва да се сложи отметка за провеждането на идващото осведомително и политическо събитие ".

Желанието на Запада да предложения на срещата оптимален брой участници, най-вече от страните от Глобалния юг, както означи Захарова, има една цел - „ да ги причисли към лагера на сякаш уверени последователи на западната позиция за събитията, които се случват в Украйна и към нея “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР