Опитайте тези прости методи, чрез които да подобрите паметта сиНе

...
Опитайте тези прости методи, чрез които да подобрите паметта сиНе
Коментари Харесай

7 ефикасни съвета за подобряване на паметта

Опитайте тези елементарни способи, посредством които да подобрите паметта си

Не можете да намерите ключовете за колата си? Забравяте листата си с хранителни артикули? Не можете да си спомните името на персоналния треньор, който харесахте във фитнеса? Не сте самичък. Всеки не помни неща понякога. И въпреки всичко загубата наизуст не е нещо, което да одобряваме безгрижно.

Въпреки че няма гаранции, когато става въпрос за попречване на загуба наизуст или деменция, някои действия могат да оказват помощ. Представяме ви седем лесни метода да изострите паметта си и по кое време се постанова да потърсите лекарска помощ.
Включете физическата интензивност в всекидневието си
Физическата интензивност усилва притока на кръв към цялото ви тяло, в това число мозъка. Това може да ви помогне да поддържате паметта си ясна.

За множеството здрави възрастни Министерството на здравеопазването и човешките услуги предлага най-малко 150 минути седмично умерена аеробна интензивност, като да вземем за пример бързо вървене, или 75 минути седмично интензивна аеробна интензивност, като джогинг – за предпочитане разпределени през цялата седмица. Ако нямате време за цялостна подготовка, направете няколко 10-минутни разходки през целия ден.
Бъдете душевен дейни
Точно както физическата интензивност оказва помощ да поддържате тялото си във форма, умствено стимулиращите действия оказват помощ да поддържате мозъка си във форма – и могат да предотвратят загубата наизуст. Решавайте кръстословици. Играйте на бридж. Вземете различни направления, когато шофирате. Научете се да свирите на музикален инструмент. Станете доброволец в локално учебно заведение или социална организация.
Общувайте постоянно
Социалното взаимоотношение оказва помощ за попречване на депресията и напрежението, като и двете могат да допринесат за загуба на паметта. Търсете благоприятни условия да се съберете с обичани хора, другари и други – изключително в случай че живеете сами.
Организирайте се
По-вероятно е да забравите нещата, в случай че домът ви е натоварен и бележките ви са в хаос. Записвайте задания, срещи и други събития в специфичен бележник, календар или електронен план-тефтер.

Може даже да повторите всяка задача на глас, до момента в който я записвате, с цел да я закрепите в паметта си. Поддържайте описите със задания настоящи и отметнете детайлите, които сте приключили. Отделете място за вашия портфейл, ключове, очила и други неща от първа нужда.

Ограничете разсейването и не правете прекалено много неща едновременно. Ако се концентрирайте върху информацията, която се пробвате да запазите, е по-вероятно да си я припомните по-късно.
Здрав сън
Сънят играе значима роля, като ви оказва помощ да консолидирате спомените си, тъй че да можете да си ги припомните по-късно. Направете здравия си сън приоритет. Повечето възрастни се нуждаят от седем до девет часа сън на нощ.
Хранете се здравословно
Здравословната диета може да бъде толкоз добра за мозъка ви, колкото и за сърцето ви. Яжте плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни. Изберете източници на протеин с ниско наличие на мазнини, като риба, фасул и домашни птици без кожа. Това, което пиете, също има значение. Твърде доста алкохол може да докара до комплициране и загуба на паметта. Същото важи и за използването на опиати.
Добавете и хранителни добавки
Хранителните добавки са отличен избор, когато тялото ни изпитва неналичия на значими за работата му субстанции. За страдание, да има липса на нещо в организма, е обстановка, в която все по-често изпадаме. Хранителна добавка, която може да бъде отличен избор при профилактика или към този момент разполагаем проблем с паметта, е Здравитал
В умозаключение
Превенцията е най-хубавото лекуване! Всеки от нас би трябвало да се грижи за тялото си всекидневно, с цел да се опита да избегне бъдещо утежняване на здравословното положение.

Доверете се на природата!

– по-прекият път към отличната памет!
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР