Опитът за преврат на Евгений Пригожин през юни шокира всички

...
Опитът за преврат на Евгений Пригожин през юни шокира всички
Коментари Харесай

The Insider по източници от руската разведка: Всички видяха колко лесно Путин може да бъде свален

Опитът за прелом на Евгений Пригожин през юни шокира всички по света - като се изключи съветските служби. В изявленията за The Insider източници от Федералната работа за сигурност (ФСБ), Главното разследващо ръководство (ГРУ) и Министерството на вътрешните работи на Русия описват за какво в действителност режимът на Владимир Путин е доста уязвим и това няма да е последният прелом във федерацията.

За съветските шпиони и бойци най-големият потрес от несполучливия прелом в Русия е, че Евгений Пригожин не съумя да смъкна режим, към който се оказа, че няма толкоз огромна лоялност. Източници от съветските специфични служби удостоверяват, че Пригожин не е срещнал огромна опозиция, тъй като се радва на необятна поддръжка в редиците на самите институции, предопределени да пазят страната и персонално Путин.

Има и известно комплициране за какво Пригожин, който беше доближил Москва със своите танкове и бойци, не беше убит или хвърлен в пандиза след пуча. В Русия хората получават тежки присъди за надалеч по-незначителни действия, в това число за изричането на думата „ война “ (бел. ред. - режимът на Путин твърди, че не води такава против Украйна).

 

След несполучливия си прелом Пригожин организира среща с Путин в Санкт Петербург, към момента пътува свободно във и отвън Русия с частния си аероплан, като паспортът му даже не е иззет. Все още няма цялостна изясненост за какво водачът на „ Вагнер “ спря самичък метежа си, макар че имаше огромния късмет да смъкна Путин.

Още преди метежа почитан чиновник на съветското военно разузнаване съобщи, че е вероятен опит за прелом на фона на войната против Украйна. Единствената въпросителна беше по кое време и кой ще е архитектът. „ Всички в Министерството на защитата и в държавното управление към този момент са изтощени от тази война и биха желали да я спрат “, показа източникът. „ Има недоволството, тъй че чаках нещо сходно да се случи до есента. Фактът, че Пригожин се оказа отпред на протеста, е неочакван, само че той в никакъв случай не би направил сходно нещо, в случай че не знаеше, че в управлението на ГРУ ще има хора, които го поддържат “.

По време на похода на Пригожин към Москва същият източник от ГРУ споделя пред The Insider, че не се съмнява, че това може да приключи със свалянето на Путин: „ Десет хиляди стимулирани хора са по-силни от 100 хиляди нестимулирани хора “.

„ Сега всички са уверени какъв брой елементарно и безкръвно може да се вземе властта, тъй че ще има доста искащи “, споделя офицерът от ГРУ. „ Всички видяха, че в действителност никой не се застъпи за Путин. Това, което до неотдавна се смяташе от мнозина за безусловно невероятно, съвсем съумя и в този момент мнозина може да желаят да го повторят “.

Високопоставен чиновник от европейското разузнаване споделя: „ Усещането за напрежение и безвластие на върха беше същинско. Путин без подозрение е отслабен. Ако Украйна реализира трагичен триумф в контранастъплението си, вероятността от второ деяние [срещу Кремъл] се усилва. Може да има друг актьорски състав, само че сцената е нагласена “.

Източник от ФСБ споделя по какъв начин даже съветският спецназ не се е появил да спре армията на Пригожин. „ Никой от нас не знаеше нищо за протичащото се и не разбираше какво е то. Но по някаква причина, два дни преди протеста, звено „ Алфа “ [елитно поделение на Спецназ към ФСБ] беше трансферирано да охранява Лубянка “, сподели той, имайки поради централата на ФСБ в Москва. „ Когато стартира протестът, 45-а гвардейска бригада със особено предопределение изобщо не се изправи по заповед да посрещне Пригожин. Това важи и за редица други елементи, в това число от Националната армия “.

Дори източникът от ФСБ признава, че съветските служби не знаят за какво Пригожин е спрял: „ Можеше да го направи [да смъкна Путин]. Съпротива липсваше. Защо спря? Никой не знае сигурно “.

Режимът на Путин знае какъв брой е уязвим. Но и Пригожин би трябвало да внимава. „ По време на протеста за Путин беше мъчно да убие Пригожин, просто тъй като нямаше задоволително политически капитал, с цел да се оправи елементарно с човек, който беше спечелил известно равнище на известност с помощта на реториката си като „ изследовател на истината “. Но след известно време Путин може да накаже Пригожин, с цел да изпрати сигнал на останалите. Така че, в случай че съм на негово място, няма да излизам на балкона известно време “, споделя различен източник от ГРУ.

 

Източник Fakti.bg

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР