Опитът, придобит в бойните изкуства, помогнал много на премиера Борисов

...
Опитът, придобит в бойните изкуства, помогнал много на премиера Борисов
Коментари Харесай

Борисов пред швейцарски вестник: Каратето ме превърна в борец за мир

Опитът, добит в бойните изкуства, оказал помощ доста на премиера Борисов в политиката. " " При каратето не става дума за принуждение, а за предвидливост и полезности. Това ме трансформира в герой за мир и дефинира моя политически жанр - непрекъснат разговор и взаимни отстъпки, до момента в който намерим вярното решение ", споделя Борисов в изявление за швейцарското издание " Нойе Цюрхер Цайтунг " (НЦЦ), представено от " Дойче веле ".

В изявлението българският министър-председател не оставя и грам подозрение по отношение на западната принадлежност на България, само че в това време предизвестява, че не трябва да се демонстрира прекомерна неотстъпчивост по отношение на Русия, коментира немската медия.

На въпрос на НЦЦ дали е популист, откакто от десетилетие насам постанова своя персонален отпечатък на властта в България, само че в това време обича да се дистанцира от политическата класа, Борисов дава отговор негативно и прибавя: „ Аз съм човек, който желае да прави добрини за обществото ". 

Попитан защо центрист като него ръководи в съюз с частично дясноекстремистки сили, Борисов дава отговор: " Такава беше волята на народа. А ние в България споделяме: Глас национален - глас Божи ".

По-нататък Борисов разяснява, че естествените съдружници на ГЕРБ от десния набор не са съумели да влязат в Народното събрание, а някогашните комунисти и партията на турското малцинство са били изцяло неприемливи като съдружни сътрудници. " През последната година показахме, че с " Обединените патриоти " се допълваме добре ", отбелязва още министър председателят и дава за образец отбраната на границата с Турция и преодоляването на миграционната рецесия, както и повишението на пенсиите и на разноските за обучение.

Борисов дава отговор и на въпрос за аргументите, довели до отхвърли на държавното управление да ратифицира Истанбулската спогодба. Той изяснява, че отводът се дължи на неконструктивното държание на социалистите, които изкривили дебата, насаждайки боязън в обществото с изказванието, че става дума за въвеждане на „ трети пол ". По този въпрос Борисов е безапелационен: „ Основните виновници са социалистите и близкият до тях президент Румен Радев. Те са длъжни да обяснят за какво пазят домашното принуждение ".

На въпрос къде нарежда България в спора сред Запада и Русия, Борисов акцентира обичайните културни, исторически и религиозни връзки на страната с Русия. Според него е напълно обикновено да има възприятие на признателност за това, че хиляди руснаци са дали живота си за освобождението на България от Османската империя. В същото време министър председателят акцентира, че не може да има и грам подозрение по отношение на западната принадлежност на страната: „ Изобщо не става дума за избор сред Русия и Запада: България е Европейски Съюз, България е НАТО. Историята, културата, бизнесът и традициите са едно, само че западната ориентировка е решение, което ние сме взели изрично ", декларира министър-председателят.

Той изяснява и за какво България, за разлика от множеството страни в Европейски Съюз, не експулсира съветски дипломати по отношение на покушението против Сергей Скрипал. По думите му по-строги ограничения против Русия би следвало да се одобряват чак откакто бъдат показани спомагателни доказателства за виновността ѝ. „ Презумпцията за невиновност заема централно място в европейската ценностна система и в правилата на правовата страна ", споделя Борисов и прибавя, че никоя страна не трябва да бъде осъждана, преди да се обясни дали в действителност носи виновност.

Във връзка с българското европредседателство и тактиката на Еврокомисията за банкет на страните от Западните Балкани, Борисов коментира:  " Това е най-бедният и най-изостаналият район в цяла Европа. И по тази причина желая Балканите да се трансфорат в строителна площадка за значими инфраструктурни планове, за транспортни коридори, които да свързват Азия и Европа и да подтикват връзките сред градове като София, Белград и Солун. " Борисов показва, че регистрира като собствен персонален триумф обстоятелството, че Западните Балкани още веднъж са се трансформирали в предпочитан район.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР