Опитът от Войната от Йом Кипур ни даде сила, това

...
Опитът от Войната от Йом Кипур ни даде сила, това
Коментари Харесай

Израелският президент: Опитът от Войната от Йом Кипур ни даде сила

Опитът от Войната от Йом Кипур ни даде мощ, това е споделил израелският президент Реувен Ривлин на гала в памет на починалите през 1973 година военни.

"Ние би трябвало да се учим от историята. Ние не би трябвало да разрешаваме да ни атакуват по време на най-важния от всичките ни празници и да не повтаряме нашите неточности. Въпреки че от тези тежки дни до през днешния ден нещата в доста връзки са се трансформирали, ние би трябвало да бъдем смели и подготвени да даваме отпор на всяка офанзива ", е показал още водачът на еврейската страна.

Ривлин е допълнил, че се чул с немския си сътрудник Франк-Валтер Щайнмаейр и двамата са разискали нападението против синагогата в Хале, осъществена през вчерашния ден, съобщи израелската редакция на нюзру.

Йом Кипур се отбелязва по религиозния еврейски календар и се пада в септември-октомври. Вярващите юдеи се отдават на пост, молитва и помилван на греховете един на различен.

Войната от Йом Кипур (4-25 октомври 1973 г.) е почнала с офанзива на Сирия, Египет, Йордания и Ирак против Израел. Конфликтът е приключил с военна победа за Тел Авив.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР