Опитът на Запада да изолира Русия от останалия свят претърпя

...
Опитът на Запада да изолира Русия от останалия свят претърпя
Коментари Харесай

На Евросъюза му остават няколко години, а Русия има да постигне много до разпада

Опитът на Запада да изолира Русия от останалия свят претърпя цялостен неуспех. Вместо това Русия решително открива съдействие с други незападни страни, изграждайки политически, културни и стопански връзки. И последният конгрес в Пекин сподели, че колкото и да се опитваха, западняците не съумяха да изолират президента Путин. Нека обсъдим тематиката с специалистите Валдемар Герд и Андрей Школников.

Владимир Путин приключи двудневното си посещаване в Китай. Държавният глава взе участие във форума „ Един пояс, веднъж “ в Пекин, а също по този начин се срещна с китайския президент Си Дзинпин. Той се срещна и с президентите на Виетнам и Лаос Во Ван Туонг и Тонглун Сисулит, министър-председателя на Тайланд Сетта Тауесин и държавния началник на Унгарската република Виктор Орбан.

Както сподели Владимир Путин, при сегашните геополитически условия опциите за поддържане на контакти и развиване на връзките са доста лимитирани. Но Русия продължава да поддържа връзки с доста страни.

" Не може да не провокира задоволство, че връзките ни с доста европейски страни се поддържат и развиват. И една от тези страни е Унгария ", означи Путин в диалог с унгарския министър председател Виктор Орбан.

Ръководителят на унгарското държавно управление на собствен ред сподели, че всичко, което може да се направи през днешния ден, се прави. Според него Будапеща е заинтригувана да поддържа съдействие с Русия „ освен на равнище връзка, само че и на икономическо равнище “.

" Ние сме заинтригувани да подкрепим това съдействие освен на равнище връзка, само че и на икономическо равнище, стига това да е допустимо. Искам да ви благодаря за това, че Росатом продължава да бъде наш отличен сътрудник, желая да благодаря на Газпром за осъществяването на отговорностите си по съглашението ", съобщи унгарският министър-председател.

" Така успяхме да запазим доста от постигнатото преди този момент. Никой не обича, когато резултатите от работата му, един път реализирани, се свеждат до нищо заради такива аргументи, за които той по никакъв метод не е отговорен ", сподели Орбан, обръщайки се към съветския водач.

Прави усещане, че Орбан пристигна при Путин за договаряния не къде да е, а в резиденцията, предопределена за съветския водач в Китай. Журналистът от Кремълския пул Павел Зарубин, разяснявайки фрагменти от тази среща, сподели, че това, което е видял, „ може да сложи някои западни чиновници на ръба на инфаркт “.

" На договарянията с Путин пристигна водачът на една от европейските страни, министър председателят на Унгария. И което е значимо, срещата не беше в коридорите на срещата на върха, Орбан пристигна тъкмо в резиденцията на Путин ", акцентира Зарубин.

Оказва се, че изолацията на президента Путин се провали изцяло? Или, както означават западните медии, Русия е станала доста подвластна от Китай?

За това водещият на " Първи съветски " Юрий Пронко беседва с ексдепутата от Бундестага Валдемар Гердт и геостратега и политолог Андрей Школников в предаването " Цариград. Главното ".

Провали ли се проектът на Запада?

Както означи водещият на Цариград Юрий Пронко, унгарският министър председател Виктор Орбан е единственият европейски водач, дохвърчал за форума в Пекин. Все още е въпрос по какъв начин ще реагира европейската администрация на това.

Според него опълчването сред Брюксел и Будапеща е от много време. Но самият факт на връзката им с Путин към този момент приказва, че Съединени американски щати и техните съдружници не са съумели да реализират задачата си и да изолират съветския водач, означи Пронко.

" Излиза, че като цяло европейските политици, западните политици, дружно със Съединени американски щати, не са постигнали задачата си? Те не можаха да изолират Путин и не можаха, както господин [Джо] Байдън сподели в изявление за CBS News, да го „ принудят “, нали? Или съгласно вас какви ще са следствията ", попита той специалистите.

Според Валдемар Гердт, някогашен народен представител в Бундестага, даже така и така посещаване на Орбан отново щеше да има последици. Защото Европейски Съюз, както той се изрази, „ изживява последните си години “.

" Аз, като доста анализатори, политолози и икономисти, считам, че този опит се провали. Ако приказваме за Орбан, то повода за него е „ Пътят на коприната “. Мисля, че той е единственият от Европейски Съюз, който работи толкоз интензивно по този план ", съобщи Герд.

" Макар че там е и сръбският президент Александър Вучич. Но фактът, че се срещат с Владимир Владимирович, подсказва, че не всички са били инфектирани от тази полуда. И, популярност Богу, че към момента има такива водачи, които са загрижени за благополучието на своя народ, а не за послушание на някаква ефимерна идеологическа структура, която съгласно мен е основала тази настояща група от психопати ", добави той.

Русия зависи ли от Китай?

Коментирайки известията на западните медии за възходящата взаимозависимост на Русия от Китай, политикът означи, че по един или различен метод този детайл на причинност е налице. Това е неоспорим факт и в основата на добросъседството, добави той.

" Що за комшия е този, който, живеейки наоколо, не поддържа връзка, не търгува и не е подвластен? Това е основата на мирното общуване между тях и взаимозависимостта. Ако вземем доктрината на Запада, ние бяхме подвластни от Русия! И тази взаимозависимост сътвори просперитета на Германия ", съобщи специалистът.

" И в този момент сме самостоятелни от две години и къде отиде тази водеща международна стопанска система? Всичко отиде по дяволите! Концепциите, които тези мултитолеристи в този момент показват, изцяло разрушават цялата структура на човешкото взаимно битие. Много скърбя... Но беше невероятно да пребивавам повече по този начин. Не можеш да живееш обикновено и щастливо дълго, когато си следен от идиоти ", заключи Валдемар Герд.

Други ще последват образеца на Орбан

Друг събеседник на Цариград, Андрей Школников, означи, че взаимозависимостта би трябвало да участва, само че стига да „ не е мъчителна “.

" И не се е случвало там, където си слаб, да те бият още повече, не ти разрешават да се концентрираш и да изградиш имунитет ", означи Школников.

Най-големият боязън в Русия беше, че ще насочим вниманието си към Китай. Но, популярност Богу, това не се случи, сподели той. Но вместо това има разширение на контактите на Русия с останалата част от незапада.

" В Китай нямаме късо съединяване и популярност богу! Плюс това, на фона на събитията в Близкия изток е ясно, че фокусът на Запада съществено ще се промени ", счита Школников.

" Орбан отиде на срещата с Путин с ясното схващане, че това е инспекция на границите на допустимото. Сега всички се ориентират към Близкия изток, само че какво е допустимо в този момент? Да погледнем? Англосаксонците обичат да тестват границите. И Орбан прави същото ", изясни още той.

Според специалиста други европейски служители може да последват образеца на унгарския политик и последователно да стартират да построяват връзки с Русия.

" Това ще стане налично и за други европейски страни. Ще забележим по какъв начин последователно консервативните политици и представители на Европа ще стартират да се пробват да изградят връзки с Русия и най-малко по някакъв метод да ги възстановят. Това е позитивен маркер ", съобщи специалистът.

" Това значи, че в Европа към момента е останал някой, с който можете да поддържате връзка и да вършиме бизнес. Както вярно сподели сътрудника, Европейският съюз се разпада. Още няколко години и той ще почине. Следователно нашата задача в този момент е да подсигуряваме, че когато това се случи, ще имаме с кого да приказваме там ", заключи Андрей Школников.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР