Опитът на Русия да предизвика мигрантска криза на финландската граница

...
Опитът на Русия да предизвика мигрантска криза на финландската граница
Коментари Харесай

ИИВ: Опитът на Русия да създаде мигрантска криза на финландската граница се проваля

Опитът на Русия да провокира мигрантска рецесия на финландската граница наподобява се проваля заради бързата реакция на Финландия при затварянето на границите, заяви Институтът за проучване на войната (ИИВ).


Съобщава се, че съветските управляващи са наредили на Министерството на вътрешните работи да събере мигранти от Близкия изток, Африка и други райони и да ги изпрати до финландската граница. Граничните чиновници във Финландия стопираха множеството мигранти да преминат в страната и съветските управляващи в този момент ще бъдат принудени да настанят мигрантите на съветска територия.

В отговор на това, което финландското държавно управление счита за „ инструментализиране на мигрантите “ на своята граница, Финландия затвори всички гранични пунктове с Русия като се изключи един.

По-рано финландският министър председател Петери Орпо сподели, че финландското държавно управление ще обмисли затварянето на последния граничен пункт „ в случай че е належащо “ и заяви, че може да предприеме спомагателни неуточнени ограничения за подсилване на граничната сигурност.

През ноември почти 900 търсещи леговище от страни, в това число Афганистан, Кения, Мароко, Пакистан, Сомалия, Сирия и Йемен, влязоха във Финландия от Русия, отбелязвайки доста нарастване.

Финландия се причисли към НАТО по-рано тази година като средство за попречване на съществени закани за националната сигурност от прилежаща Русия. Преди това Хелизнки затвори границата си за съветски туристи през септември 2022 година, забранявайки влизането в страната на транспортни средства с съветска регистрация. Колите с съветски номера, които към този момент са във Финландия, ще би трябвало да изоставен страната до март 2024 година /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР