Опитът на клиентите ни ще е от основно значение при

...
Коментари Харесай

Asus преследва първо място при лаптопите в ЕМЕА


„ Опитът на клиентите ни ще е от главно значение при създаването на нови артикули ”, съобщи Иван Биески, ПР управител и софтуерен водач на Asus за района Източна EMEA
(снимка: Рада Станева / TechNews.bg)

Тайванският производител на компютърна техника Asus се концентрира от ден на ден и върху бизнес сегмента, наред със мощните си позиции на потребителския пазар, като разчита на лични разработки и противоположна връзка от клиентите, стана ясно на конференция в Атина, която бе първото събитие на компанията „ онлайн ” от 2019 година насам.

„ Днес представяме най-новите артикули, които към този момент са налични на пазара ”, съобщи Иван Биески, ПР управител и софтуерен водач на Asus за района Източна EMEA (Европа, Близък изток и Африка), откривайки Asus Intel Performance Day в гръцката столица през вчерашния ден.

Asus сподели нови преносими компютри с 12-то потомство процесори Intel Core i7 H-Series, които оферират по-висока продуктивност от 11-то потомство Intel Core i9. „ Искахме да реализираме най-малко два пъти повече продуктивност. Това стана допустимо с подобаващата технология и артикули ”, сподели Биески.

Новите преносими компютри на Asus разчитат на изчислителната мощност на 12-то потомство Intel Core
(снимка: Рада Станева / TechNews.bg)

Приложенията непрестанно се обновяват и изискват все по-висока продуктивност. Наред с по-бързите процесори, печелившата формула на Asus е впечатляващият дизайн и усъвършенстваното шаси, с повече пространство.

Според районните резултати на компанията към края на 2021 година, Asus е номер 1 снабдител на преносими компютри в потребителския сегмент на ЕМЕА. В интервала 2019-2021 година тайванският производител е най-бързо развиващият се бранд на районен съд пазара, сочи разбор на IDC.

В частност, компанията има 68% пазарен дял в сегмента на преносимите компютри с OLED панели. Този пазар се прави оценка на 2 милиона броя през 2023 година.

„ Разчитаме на нововъведения. Целта ни е да сме снабдител на преносими компютри номер 1, а другата ни съществена цел са гейминг устройствата. Ние имаме 58 % дял от пазара на гейминг преносими компютри за 2021 година ”, съобщи Биески.

Линиите Zenbook и Vivobook оферират върхова продуктивност с технология Intel Evo
(снимка: Рада Станева / TechNews.bg)

През последните две години крайните консуматори търсят тънки и леки преносими компютри с висока продуктивност, съгласно изследване на Asus. По данни на компанията главните критерии, по които потребителите избират нов преносим компютър, са 5, като се регистрира и факторът цена:

Потребителите си купуват нов преносим компютър приблизително на 4 години, сочи статистиката. „ Опитът на клиентите ни ще е от главно значение при създаването на нови артикули, за което разчитаме на личния ни R&D отдел, а не просто да купуваме съставни елементи от ОЕМ пазара ”, акцентира Биески.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР