Опитът на жителите на Обзор да се отделят от община

...
Опитът на жителите на Обзор да се отделят от община
Коментари Харесай

Кметът на Обзор: Няма правни основания, които да ни спрат да се отделим като община

Опитът на жителите на Обзор да се отделят от община Несебър като независима община се оказа несполучлив. През вчерашния ден служебния кабинет анулира решението от месец март 2021 година, съгласно което трябваше да се сътвори нова община с административен център гр. Обзор, област Бургас.

Малко над 2300 души желаеха Обзор да бъде отделена като независима община. Тези, които не са съгласни това да се случи са по-малко и към този миг настроенията на жителите са разнородни.

Кметът на Обзор Христо Янев изясни пред Euronews Bulgaria, че решението, взето на съвещание на Министерски съвет през вчерашния ден е изненада за него.

Той изясни, че министри, както и съда са били безапелационни, че няма никакви правни учредения отделянето на общината да бъде спряно.

Сред причините на министъра на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков са, че в случай че Обзор се отдели като община, това ще докара до усложнения за популацията, повишение на налозите им, както и това, че жителите са малцина за основаване на община.

Повече вижте в репортажа на кореспондентите ни от Бургас.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР