Опитът на Гана да разреши неизпълнението на държавния си дълг

...
Опитът на Гана да разреши неизпълнението на държавния си дълг
Коментари Харесай

Споразумението за преструктуриране на дълга на Гана се проваля след отпора на МВФ

Опитът на Гана да позволи неизпълнението на държавния си дълг удари спънка, откакто МВФ съобщи, че препоръчаното съглашение за преструктуриране с притежатели на интернационалните облигации на стойност 13 милиарда $ не стига задоволително надалеч в намаляването Заеми от Акра до стабилно равнище.

МВФ заяви, че планова договорка, реализирана с притежателите на облигации, „ би довела до пробиви на праговете за резистентност на дълга “ на избавителния пакет от $3 милиарда на фонда, контрактуван през декември 2022 година и утвърден предходната година, Правителството на президента Нана Акуфо-Адо заяви в понеделник.

Някои частни кредитори, изключително африкански банки, притежаващи част от просрочените облигации, също имаха запаси по отношение на настоящите условия за подмяна на дълга си, сподели държавното управление.

Препятствието е крах за Гана повече от година, откакто страната изпадна в несъстоятелност по-голямата част от външния си дълг от 30 милиарда $, и демонстрира по какъв начин договарянията за дълга за бедните ст...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР